El concert de Nürnberg

Hola centpeuaires!


Ahir vam passar la primera nit a casa de les famílies que ens acollien a Nürnberg. A primera hora del matí, ens vam trobar tots a la parròquia de St. Bonifaz. 

Després vam agafar el metro i el tramvia fins arribar a un museu que es diu Dokuzentrum on explicaven les concentracions que feien allí els membres del partit nazi abans de la II Guerra Mundial. Va ser una visita que va durar dues hores però que ens va ajudar a entendre molt bé el que va passar durant aquella època.

Quan vam acabar vam tornar amb el metro i el tramvia per dinar a la parròquia. Ens van cuinar una fideuà molt bona. La va fer un matrimoni que són valencians però que fa 48 anys que viuen a Alemanya.

Després de dinar ens vam atrevir a agafar el metro sense el P. Joan Vinyeta i anar a explorar el centre de la ciutat de Nürnberg. També alguns escolans van comprar records.

A mitja tarda vam tornar per fer la prova de so ja que a les 7 del vespre teníem el primer concert de la gira. Vam fer el concert a l’església de la parròquia de St. Bonifaz, que és molt bonica i moderna.

L’església, que és molt gran, estava quasi plena del tot. Vam cantar la major part de les peces de memòria. Al públic li va agradar tant que al final es va emocionar i una persona va demanar un autògraf al director.

Després del concert vam sopar una carn molt bona i seguidament vam marxar amb les famílies acollidores a dormir la segona i última nit amb elles.

Fins aviat, centpeuaires!!!

Artur i Jan







Comentaris

Joan Capdevila ha dit…
Hola escolans. Ja veig que vàreu superar el primer concert amb nota! Us asseguro que la primera vegada que una persona us escolta queda emocionat i segurament que la majoria del públic de Nuremberg us escoltava per primera vegada. I sobre la vostra visita a la ciutat ja veig que vàreu aprofitar bé el temps. Per molts de nosaltres Nuremberg ens recorda el nazisme. Preguem a Déu que mai més la humanitat hagi de fer front a aquesta mena de ideologies destructives.
Lluïsa Serra ha dit…
Hola a tots, Quina bona colla que sou !!! I com han de sonar els vostres cants, pell de gallina per tots els que os escolten.

Com haureu vist, Nuremberg es una ciutat important d´alemanya, a part del procés que s´hi va celebrar en acabar la guerra, també sabreu, que hi ha la casa on va viure Durero el gran pintor, recomable per anar-hi si tinguesiu temps. El mes de decembre s´hi celebra un dels més antics mercats de Nadal, molt bonic de visitar, amb una mica de fred, peró.
Desitjo que aquest viatge, os sigui molt profitós i una gran experiencia per tots vosaltres. Grans èxits per tota l´Escolania !!!
Euterpe ha dit…
Yo os escuché ayer por primera vez en Tölz y también quedé emocionada; a ver si hoy puedo hablar con algunos de vosotros. Un conocido, Norbert, que vino desde Hamburgo para veros me dijo antes del concierto: "He visto el de Nürnberg y el Magnificat fue precioso, ¡ya verás!". No mintió, por supuesto. También me encantó el Salve Regina, como he escrito en la entrada posterior.
A mí Nürnberg me recuerda a los maestros cantores [guiño]. Es una pena esa mancha tan grande en la historia de Alemania, esperemos que nunca vuelva a suceder algo así.
¿Y después de Tölz tenéis más conciertos?
Yo he venido desde Sevilla expresamente para el festival. :-) El domingo estaré también en la misa de las 11. No vivo en Tölz, sino a hora y cuarto de distancia; nos acoge una amiga a mí y a Richard, que viene desde Inglaterra también para el festival. ¡Atraéis a gente de todos los países! Seguramente estén hoy Jim y Alex, de Gales y Escocia respectivamente; otro señor de Francia que conozco; otro de Suiza... Y entre los no conocidos... ¡algún japonés!
Hasta pronto.
Tal vez me recuerden: soy la que os escribió primero a propósito del concierto, hace 2 años; me lo pidió Barbara Schmidt-Gaden porque estaba ocupada en ese momento.
Tengo un blog dedicado a los Tölzer,
Http://toelzerknabenchor.blogspot.com

En los años 70, con Ireneo Segarra, la Escolanía grabó con los Tölzer la Missa Salisburguensis de Biber. Entonces se atribuía a Orazio Benevoli.
¡Nos vemos dentro de un ratito! :-)
Anònim ha dit…
Molt bones centpeuaires, i moltes gràcies per les cròniques que feu. Realment ens ajuden a estar més aprop vostre aquests dies de gira, i més encara quan un també està lluny de casa aquests dies. Jo també he estat a Nürnberg i em fa il.lusió veure que ara vosaltres també podeu disfrutar d'aquesta experiència. Que gaudiu molt i que pogueu fer gaudir encara més la gent que us escolta. Salut|