Solució a la fotografia històrica





Benvolguts escolans i lectors del 100 Peus:

Aquí teniu la solució a la fotografia històrica (que pot fer posar histèrics als investigadors).

La fotografia correspon a l’actual menjador (refetor) dels escolans (dinar i sopar), però si us hi fixeu, té el doble d’alçada del que veiem actualment i està feta des de la porta d’entrada, entrant pel claustre.

L’espai de la fotografia actualment el comparteixen dues institucions:
l’Escolania, a sota, (el mateix nivell de la fotografia en blanc i negre) i la Sala de còpies de música, a sobre. Cal explicar que el finestral de punt rodó dels fons de la fotografia que dóna tanta llum, actualment està tapat. Només en resten les finestres del darrera de la taula de presidència. Si us hi fixeu bé, al final de la fotografia, a mà dreta hi ha una comunicació amb el repartidor que comunica la cuina amb el menjador dels hostes o convidats. Aquí és on es fa l'elecció del Bisbetó per la festa de Sant Nicolau: per això es converteix en Col·legi electoral.

A l’espai superior, Sala de còpies de música, hi treballa, cada dia, des de fa molts anys el P. Gregori Estrada. És allí on ha fet tota la música dels salms i antífones que cantem els monjos i els escolans a la Pregària que fem a la Basílica.

També està investigant i treballant en els cants i en les danses del Llibre Vermell de Montserrat. No feu cas de la gran quantitat de piles de papers que podeu veure repartits per la sala que es troba sobre els vostres caps. Les bigues són resistents i aguanten. I el P. Gregori sap on és cada cosa !!!


Amb molt de gust i fins a la propera !!!


P. Josep Mª Cardona

Comentaris

Unknown ha dit…
Quina diferència!

Bueno, de fet si compares tampoc era tant difícli...
Peró no s'em va acudir.

Apa, fins aviat!

Que pujo al Montserrat Jove!

DEW

--
..--Miquel De Jorge Artells--..