Castanyada


Aquest dimarts dia 1 de Novembre vam celebrar la Castanyada i també vam fer un concurs de panellets, que el van fer les famílies. Hi va haver molta participació de part de tots els pares dels escolans. El jurat del concurs van ser: l'Efrem, el Sergi, el Bernat, l'Andrew, el Robert i un pare d'escolà. Van tastar tots els panellets i no en va quedar ni un. Per l'Andrew, era la primera vegada que en menjava i els va trobar molt bons. Va ser una festa molt bonica.


Al matí vam celebrar la festa de Tots Sants, va ser un bon moment per recordar els nostres parents difunts i els monjos que han mort durant aquest any, entre ells el G.Odiló M. Planàs. Que fins aquest era un dels professors de violoncel de l'Escolania

Comentaris

Nuria (Fenix) ha dit…
Hola nanos !!Quin goig de taula,Ummm quina olor i quin plaer per la vista.
Penso que el "jurat" devia tenir feina per donar el premi...que amb un sol panellet no varen poder deliberar,oi?
Felicitats per la participació ,aquests pares i mares d'escolans també son uns artistes.
I no ens deixem a qui va fer les fotos.
Recordar els difunts es bonic,fa que el camí viscut al seu costat,retorni a la nostre memòria i axis segueixen "vivint" a dins el nostre cor.
Bona feina ,bona musica !!
Nuria
joan nicolás nieto ha dit…
La festa de Tots Sants va ser molt bonica, i la participació bona.
Hem de procurar animar a aquest que encara es queden a casa.
La Escolania som tots.
Felicitats a tots els organitzadors i al jurat.
Joana Pifarré ha dit…
Es bó que a casa nostra continuem amb les nostres tradicions, i no les deixem de banda per portar les de fora.
La castanyada és una d'elles, i les delicatesen que vam poder tastar ho demostren, com l'orgue de l'ancià o la posada amb escena meravellosa del Pau Senserich.
Molt bé nois i fins la propera edició!!!
Joana Pifarré
Hola nois.
Diuen que la festa pel dia de Tots Sants existeix des de fa més de mil anys. La primera notícia que se’n té és de l’any 1033. A la ciutat de Vic, on vau cantar fa poc, l’àbat Oliva (ja el coneixeu oi?) va convidar monjos i capellans, comtes i vescomtes i va establir la prohibició de fer guerres en els dies festius, que alhora ho eren per motius religiosos. Entre aquests dies es trobava la festa de Tots Sants.
Diu la llegenda que el dia dels difunts, 2 de novembre, les ànimes retornaven a casa seva durant unes hores, i s’encenien fogueres i espelmes perquè puguéssin tornar al cel.
Antigament es feien sonar les campanes durant tota la nit. Per no adormir-se i combatre el fred, els campaners encenien un foc i torraven castanyes.
Salutacions, Josep Tolosa