L'Arxiu de Música de Montserrat

Sabíeu que a Montserrat hi ha un important arxiu de música? 

El passat dimecres dia 12 de novembre, els escolans vam anar a visitar-lo. El Pare Manel Gasch ens va guiar durant la visita. Va ser una visita interessant per a nosaltres, perquè vam veure moltes partitures originals que cantem, motets o Salves. 



Entre tot el que ens va explicar, ens va dir que no tenen la partitura original del Virolai, que justament és l’"himne” de Montserrat!

Tenen totes les partitures guardades en unes carpetes grises i es conserven en un paper especial.
Ens va explicar que abans els directors sortien a dirigir amb la partitura original de la peça, però amb el temps van decidir que la partitura tenia massa valor per a portar-la amunt i avall.


Vam poder veure mostres de partitures originals que cantem, que les agafava amb uns guants (són necessaris per no malmetre-les). L’arxiu està dividit en tres sales plenes de carpetes. En total hi ha 16.000 partitures en tot l’arxiu i aviat es podrà consultar.


Comentaris

Nuria (Fenix) ha dit…
Hola nanos !!!
Quines meravelloses experiències teniu l'oportunitat de viure i al compartir-les en el 100 peus ,ens doneu les claus per obrir portes, que fan accedir a estances meravelloses,per compartir.Gracies, Benet!!!,molt ben detallada la visita.
Avui , jo també comparteixo amb vosaltres ...unes frases del gran Mestre, en Pau Casals

La música, aquest meravellós llenguatge universal, hauria de ser font de comunicació entre tots els homes.[4]

El veritable respecte per la música... consisteix a donar-li vida...[4]

L'artista és responsable de la música que executa: ha de sospesar-la i recrear-la.[4]

Bona Feina !!
Bona Musica !!
Núria