Actuació a la seu d'Agbar


Després de la gira per la Xina, hem seguit el dia a dia de l'escolania.
 
Divendres passat al matí vam marxar cap a Cornellà de Llobregat. Era la primera actuació després de la gira a la Xina. Vam anar a la seu d'Agbar. Hi vam anar aprofitant que era el divendres abans del dia de l'aigua. L'actuació era al migdia. Vam cantar en un dipòsit d'aigua però l'any 2004 va deixar de funcionar i fa poc el van convertir en sala d'actes.

 Vam fer la prova de so, que com sabeu és una petita prova en què fem la col·locació del cor i assagem les parts de solistes i algunes parts de les cançons del repertori que cantem. Un cop acabada la prova de so vam anar al lloc on ens canviàvem a deixar les coses i tot seguit vam menjar unes galetes.

A continuació vam visitar el Museu de les Aigües, que està situat dintre la seu d'Agbar. Abans, el museu era una fàbrica. Ens van presentar les guies del museu i ens vam dividir en dos grups. 



A primària primer de tot ens van ensenyar els dipòsits situats per tota la zona i també a fer de saurí. Un saurí és una persona que té una habilitat especial per saber si hi ha aigua subterrània amb ajuda de dues varetes amb les puntes perpendiculars a la resta de la vareta. Cada una s'agafa per la part perpendicular amb poca força i amb els braços estirats endavant. Vam descobrir que alguns dels adults que ens acompanyaven eren saurins. Alguns no enteníem perquè se’ns creuaven els pals. La guia llavors ens va dir que jugàvem amb trampa perquè hi havia una gran reserva d'aigua subterrània que anava des de Martorell fins al mar. Allà mateix des d’un tancat de reixa vam veure pous. Ens van dir que hi havia 12 pous i alguns grans dipòsits. Després vam entrar el museu on ens van explicar com abans, a través de l'electricitat, s’extreia l'aigua. Primer de tot cremaven carbó i llençaven una mica d'aigua perquè en sortís vapor. Aquest vapor l'enviaven a través d'uns conductes a unes màquines que el que feien era moviment per generar electricitat. Llavors treien l'aigua i l’enviaven a unes màquines que la netejaven i just després ja l'enviaven a les cases de l'àrea metropolitana de Barcelona. Va ser molt interessant.

Un cop feta la visita vam anar a vestir-nos per a l'actuació. Llavors ens vam esperar a fora l'auditori perquè abans de la nostra actuació hi havia parlaments del president d'Agbar (Àngel Simon), d'una exministre de Noruega, de l'alcalde de Barcelona (Xavier Trias) i de l'expresident de la Generalitat, José Montilla. Va venir perquè va ser alcalde de Cornellà quan es va crear la seu.
 
Vam cantar quatre peces. El repertori va ser de peces tradicionals catalanes i vam aprofitar una cançó xinesa. Per acabar, vam cantar el Virolai.
Llavors ens vam anar a canviar i, de camí, va venir el President d'Agbar a felicitar-nos per l'actuació. Després ens van oferir un dinar. Llavors vam marxar cap a Montserrat. 
 
Dos dies abans havia mort el P. Gregori Maria Estrada i Gamissans. Ell va ser escolà abans de la Guerra Civil, monjo i organista de l'escolania durant molts anys. El divendres a la tarda vam fer l'enterrament a la Basílica i hi havia molta gent de les Trobades d'Animadors de Cant per la Litúrgia, antics escolans, i amics i familiars seus.

Francesc, Arol, Ricard i Xavier

Comentaris

Nuria (Fenix) ha dit…
Hola nanos !!!

La vostra acurada descripció de la visita i el concert a Cornella de Llobregat ,,m'ha fet descobrir quelcom que desconeixia i que m'ha semblat molt interessant per anar a visitar .
Ho tindre en compte !!

Mira que be saurins!!
Tant fàcil que sembla que surti aigua de les aixetes oi ???
Be,referent al funeral per el P.Gregori Estrada ..va ser molt emotiu ,es un regal que fa Montserrat TV poder compartir quelcom, que es celebra a la Basilica .

Bona Feina!!!
Bona Musica !!