Escolans matemàtics

El dia 19 de març els nois de 5è i 6è de l'Escolania ens vam presentar a les proves Cangur, convocades per la Societat Catalana de Matemàtiques. Era el primer any que aquestes proves es feien a primària i el mestre de matemàtiques va trobar que era una bona oportunitat presentar-nos-hi i així ho vam fer. Ara ja en sabem els resultats i estem contents de saber que un noi de cada curs està entre el 5% de les millors qualificacions.
Abans hi va haver tres proves de preparació però eren més fàcils que les del dia 19, per això a tots ens va costar una mica més.

També, els alumnes de 1r d’ESO han participat al concurs Fem Mates, i el dissabte 18 d’abril es van reunir els guanyadors de la primera fase –entre els quals hi havia un grup d’escolans- a l'Escola Municipal la Sínia de Cerdanyola del Vallès per a realitzar una segona fase del concurs.

La primera prova consistia en una prova individual on hi havia un examen amb un grapat de problemes; després de la prova inicial, hi va haver un petit esmorzar al pati de l'escola. Un cop fet l’esmorzar, va començar la gimcana matemàtica per un parc que hi havia a prop de l'escola, on hi havia sis proves que s'havien de passar amb un grup de nens barrejats.

Després de la gimcana, van dir els nominats per a la tercera fase, i un d'ells va ser en Quim, que va quedar en tercera posició de set, i la jornada es va acabar fent l'acte de cloenda. Va ser un dia molt divertit!

Marc i Tomàs

Comentaris

Laura Domènech ha dit…
Enhorabona, escolans! La música i les matemàtiques no estan pas tan lluny l'una de l'altra ;-)
Nuria (Fenix) ha dit…
Hola nanos!!!

Felicitats per la feina ben feta. i endavant,amb les matemàtiques...ufffff jo sempre he estat de lletres.
Agafant el fil de la Laura, us deixo dues frases que tinc en els meus apunts de musica.
"""La música és la ciència dels nombres traslladada al so."""
(Jean Garlande, teòric de la música, s. XIII).

"""Totes les coses de les quals n'estudiem l'ordre i la mesura estan relacionades amb les matemàtiques, tant si parlem de números, com dels astres, dels sons o de qualsevol altre objecte""". (Renés Descartes, s. XVII).

Bona Feina !!
Bona Musica !!
Nuria