Visitem la caldera de la biomassa
Hola centpeuaires, i Bon Any!
Comencem l'any amb una col·laboració del nostre company de 5è Arnau H, que ha escrit una crònica sobre la visita a les instal·lacions de biomassa de Montserrat. Esperem que us agradi.
Divendres 15 de gener de 2016 els de 5è vam anar a visitar la xarxa de calor amb biomassa de Montserrat. L’edifici està al costat de la font de l’Abat Oliba i allà hi ha una porta camuflada amb la paret. Sobre la porta hi ha un plànol que diu els edificis que tenen biomassa (l’Escolania també) i explica què és la biomassa: l’ús de la matèria orgànica, originada en un procés biològic, espontani o provocat, com a font energètica.
Quan vam entrar a l’edifici vam veure tres sacs plens de cendra, vam entrar més endins i vam veure dues calderes gegants, tubs llarguíssims, bombes d’aire, tres dipòsits d’aigua i un abocador per llençar la fusta que fa la biomassa, i tots els de cinquè vam agafar-ne alguns trossets. Més o menys es gasten unes vint tones de fusta cada setmana. Aquesta fusta -trinxada- es crema per crear calor i aquesta va a parar a les calderes (una de 1000 GW i l’altra de 600 GW); aquestes calderes reparteixen la calor pels edificis de Montserrat.
La instal·lació es va construir del març al maig de 2013, fa poc més de dos anys que funciona.
Arnau H.
Comentaris
Pert cert, felicitats a l'Arnau per la crònica, un 10!
Bon Any Nou!! també per vosaltres !!!
De l'acurada crònica que ens ha compartit l'Arnau ,m'ha cridat l'atenció una data...vint tones de fusta cada setmana.Uauuuu
Tinc entès que es una instal.lació molt interessant i exemple d'una forma d'energia molt respectuosa amb el medi ambient.
Per prendre exemple
Gracies !!!!!
tenim la resposta a la teva pregunta. La fusta la porten en camions dos cops per setmana. Actualment ve de la banda de Lleida per motius econòmics. Quan es pot, s'aprofita la de Montserrat o dels voltants, però no és suficient i el criteri és el preu.
Gràcies a tots pels vostres comentaris!
Alumnes de 5è