Adriana Alcaide



Font: adrianaalcaide.com


Hola centpeuaires,

Avui us parlarem de més música! El passat dijous dia 25 de gener l’Adriana Alcaide, una de les millors intèrprets de música antiga de Catalunya, va venir a fer-nos una xerrada musical sobre la música antiga.


Ella va néixer a Barcelona l’any 1973, on actualment segueix vivint. Va començar la música als 8 anys tocant el piano. Tres anys més tard va començar a tocar el violí. Actualment és la millor violinista barroca de Catalunya i toca per tot el món en orquestres i en petits grups de música. Si voleu saber més coses sobre ella visiteu la seva página web: Adriana Alcaide.

Durant la xerrada va anar tocant diferents peces, principalment barroques, amb el seu violí, que també és barroc. Ens va  explicar les diferències de tocar amb estil barroc i amb estil contemporani, sobretot el fet que en el barroc no hi ha costella ni barbeta i en el contemporani sí. Ella portava un mocador lligat al batedor que té el mateix ús que la costella, i també l’arc és molt diferent.
Van tocar una peça conjunta amb el professor de contrabaix, que tocava amb un violone, un instrument de 6 cordes, també barroc. Va sonar molt bé i va ser molt bonic.
Font: adrianaalcaide.com

Adéu i fins una altra!

Josep, Roger i Miquel

Comentaris

Joan Capdevila ha dit…
Persones com l'Adriana són una referent i una motivació per tots els que esteu estudiant música. Potser d'aquí alguns anys algú de vosaltres també podrà fer xerrades i ser portadors de la vostra experiència a l'Escolania arreu del món. Ànims!
Nuria (Fenix) ha dit…


Hola nanos !!

Quina sort poder gaudir d'aquestes boniques e interessants experiències !!
Núria
Txell Solef ha dit…
Conèixer i parlar amb personas d'aquests nivell musical,fan que us motivin per seguir fent amb més força el treball tant extraordinàri que ja esteu fent!!