Excursió a Can Maçana


Hola centpeuaires,

el passat dimecres 25 d’abril els escolans vam anar a Can Maçana, al coll del Bruc. Era una activitat del projecte en què hem estat treballant, el LIFE MONTSERRAT. 


Al principi ens vam separar en 2 grups: primària i secundària. Ens van ensenyar una foto de quan els pastors passaven pel coll del Bruc per conduir el ramat de les pastures d’hivern a les pastures d’estiu i passaven la nit allà. Això es deia transhumància.
 També ens van explicar quins eren els objectius d'aquest projecte: com gestionar el territori per prevenir els incendis. Concretament a Can Maçana s'han introduït cabres que netegen el sotabosc.

















Després vam anar per un camí que era bastant llarg; mentre anàvem pel camí vam fer una activitat de buscar la flora que aparexia pel camí. Després vam anar a veure el ramat de cabres. El pastor ens va explicar moltes coses i ens va ensenyar com menjaven, com les cuidaven i com les munyien.








Finalment, vam anar al mig del bosc i vam veure una part del cor d’un arbre mitjançant els anells que es gravaven cada semestre.




















Va ser molt interessant i ara ja gairebé hem enllestit el projecte!

Adéu i fins una altra!


Jordi i Aniol

Comentaris

Joan Capdevila ha dit…
Moltes gràcies per la vostra crònica! Realment sou afortunats d'estar en una muntanya on podeu fer moltes activitats i estar en contacte directe amb la natura. I el projecte Life Montserrat és sens dubte una molt bona iniciativa per prevenir els incendis en aquest parc natural. Recordar la feina que feien els pastors és també una manera d'aprendre com vivien aquests homes. Fins la propera crònica!
Nuria (Fenix) ha dit…


Hola nanos !!
Que be,poder gaudir de la natura i de la historia de la nostra Muntanya !!
Gracies per compartir-ho.
Bona Feina ,i bona Música !!!!