Elecció del Bisbetó

Hola Centpeuaires,

dijous passat va ser Santa Cecília, el dia que nosaltres escollim el Bisbetó, que és una tradició de l’escolania.

En començar el dia vam fer una missa a la capella. En acabar la missa vam esmorzar, i els que fèiem míting ens vam anar a preparar.
Hi havia un míting per cada candidat: el Lluís V, l'Àlex i en Marc B. Tot va anar molt bé i els mítings van ser molt graciosos. En cada míting es demanava que es votés un candidat.
Després d'acabar el míting vam anar al primer pis ensenyar els pòsters de cada candidat, els van agradar molt.

A continuació, vam anar a fer el que anomenem la guerra de paperetes, va ser molt divertida i a tothom li va agradar, i és que la guerra de paperetes consisteix en llençar les paperetes per l’aire per divertir-se. En acabar la guerra de paperetes, vam fer el concurs de recollir-les. Com ja es veia, van guanyar els de segon!



Vam anar a fer assaig després de la guerra de paperetes. Després vam fer Salve i vam anar a dinar. Al final del dinar l’Efrem ens va dir que havíem de votar a dos escolans de segon. I ho va dir perquè aquests ajudessin a l’ancià a comptar el vots.
La votació va anar bé, tot i que vam haver de fer tres rondes per descobrir el nou Bisbetó. El Bisbetó va ser en Marc B, el vicari va ser el Lluís V i el secretari va ser l’Àlex T.




Quan vam acabar les votacions vam anar a veure el pare Abat. Ell li va posar les insígnies episcopals al Bisbetó.

Així doncs, la festa va ser un èxit i tots ho vam passar bé!


Fins la pròxima, centpeuaires.


Pau, Gabriel i Martí





Comentaris

Anònim ha dit…
Enhorabona al Bisbetó i a tots els de 4t per la seva primera festa de Santa Cecília, i enhorabona als cronistes per la bona feina!!

Laura
Joan Capdevila ha dit…
La festa del Bisbetó és sens dubte un element singular que identifica l'Escolania. I no es tracta només de la festa del dia 6 (en altres països del món també celebren la festa de sant Nicolau) sinó de tots els preparatius que la precedeixen: que si l'elecció de la terna, que si les eleccions, els preparatius pel dia de la festa. etc. Aprofito per felicitar al nou Bisbetó, vicari i secretari. I moltes gràcies als cronistes!