Cantem a la Basílica de Santa Maria del Mar



Hola centpeuaires,

El dia 27 de maig vam anar a fer un concert a la basílica de Santa Maria del Mar, a Barcelona. Aquest concert va ser organitzat per La Fundació Nen Déu, en l’any del seu 130è aniversari, i la Fundació DTI amb l’objectiu d’oferir l’oportunitat a tothom de gaudir de la música i de col·laborar amb dues causes importants: la inclusió de persones amb discapacitat intel·lectual i la sensibilització social en la donació d’òrgans pel trasplantament.



Nosaltres vam fer horari de concert, ens vam despertar una mica més tard i vam dinar a les 12 del migdia per poder marxar cap a Barcelona després de Salve. Vam agafar l’autocar i ens van posar una nova pel·lícula. Quan vam arribar, ens vam instal·lar i vam anar a fer la visita cultural.

Aquest cop era a la mateixa basílica i principalment el seu terrat. Ens van explicar que van cremar la basílica durant la Guerra Civil. També ens van comentar que hi havia unes campanes que, quan feia molta calor, les aixecaven i deixaven respirar l’església. Ens van explicar també que les pedres les portaven els obrers carregades a les espatlles des de Montjuïc. Una altra cosa curiosa és que a dins l’església hi ha un vitrall amb l’escut del Barça perquè van ajudar a pagar-lo, i n’hi ha un altre que representa els jocs olímpics. 

En aquesta ocasió vam poder compartir concert amb l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat. Aquesta va fer la primera part i després vam col·laborar cantant “El Cant dels Ocells” com a peça conjunta. Posteriorment, nosaltres vam fer la segona part i vam acabar amb el Virolai.

Va ser un concert molt bonic i en vam sortir molt contents. Esperem que us hagi agradat la crònica.

Fins a la pròxima centpeuaires,

Blai i Genís


Comentaris