Benvolguts nous escolans!

Bon dia centpeuaires,

Aquest any, al dia 11 de setembre, nou nois de quart i dos de cinquè van fer la vestició, una celebració amb la qual els que s’incorporen a l’escolania i es vesteixen amb saia i roquet per primera vegada. 


El ritual d’aquesta cerimònia es repeteix cada any i rau en la idea de donar la benvinguda als nous membres de la família de l’Escolania i els seus pares i familiars. Per començar totes les famílies seuen davant de tot i les van cridant una per una dient el nom i la ciutat d'on venen. Els nois van vestits de carrer. El pare i la mare acompanyen al futur escolà fins al Perfecte, i es donen la mà en senyal d'acord per la responsabilitat mútua. 


Després, els pares deixen els nois davant l’altar formant una línia recta, mig tancant el cercle que formen la resta d’escolans. Des d’allà, una representant de les noves famílies, fa un discurs a la Verge explicant el que senten i demanant la protecció dels seus fills i oferint la seva voluntat. 



A continuació, el Prefecte fa un discurs de benvinguda i agraïment i un cop finalitzat, vesteixen els nois d’escolans. Després, aquesta podran anar un per un donant la mà en senyal d’unió i de benvinguda. 


Els escolans nous tenen nervis perquè no coneixen a quasi ningú i no han estat mai en aquesta situació. Així i tot, és una cerimònia molt emotiva per part de tothom.


Esperem que gaudeixin d’aquesta nova aventura que comencen. 


Fins a la pròxima, 


Pere R., Valentí J. i Joan E. 

Comentaris