ENREGISTRAMENT DEL CONCERT DE LA UER

Dijous 13 vam fer un concert molt important a la Basílica de Montserrat. El concert era un enregistrament en directe per a Catalunya Música i per a moltes ràdios del món a través de la UER (Unió Europea de Radiodifusió).
El concert va començar amb uns discurset del director de Catalunya Música, l'Àlex Robles. Va prosseguir amb els sis Responsoris de la Setmana Santa de Tomás Luis de Victoria: Amicus Meus, Judas Mercator Pessimus, Tenebre Facte Sun, Caligaverunt, O Vos Omnes i Ecce Quomodo. Amb aquests sis responsoris vam acabar la primera part. La segona part va començar amb dos responsoris, també de Setmana Santa del P. Narcís Casanovas. En acabar els dos responsoris, vam cantar una peça molt bonica: O crux, de Ferran Sors.
L'última peça va ser la més espectacular: Es deia "El Davallament de la Creu" del nostre director del cor, Bernat Vivancos. És una obra que dura un quart d'hora més o menys, és a 24 veus amb un solista i dos orgues en Fortissimo. L'orgue de Montserrat sonava tan fort que semblava que havia d'enderrocar la Basílica. Va ser impresionant!!!
Cal dir que en aquest concert, com que es gravava en directe, la gent estava el màxim quieta i callada possible per evitar que els sons quedessin gravats. Com a anècdota a això cal dir que en Bernat Vivancos no estava gaire fi de la veu i es va passar tot el concert tossin, entre peça i peça. Cap al final es va menjar tres caramels per la veu de cop!
A banda d'això, tot va anar molt bé i va ser un concert inoblidable!

Pau Rubinart

Comentaris

Nuria (Fenix) ha dit…
Hola nanos!!
ens van regalar alguna entrada des de Catalunya musica !!
Dons si l'orgue.... fantastic ,i vosaltres també,bo totsssss.
Gracies !!
Nuria
Euterpe ha dit…
Tenéis razón, fue un concierto magnífico. Se lo dije a muchos amigos míos de varios países, sobre todo alemanes, que son fans de la Escolanía; lo disfrutaron mucho. Uno me dijo de broma si después de la obra de Bivancos quedaron vivos los órganos... ¡Y qué bueno el solista! ¿Quién era? Me encantó oír las obras de Casanovas: como tengo el disco, así pude comparar versiones. Y lo de Cererols fue precioso. ¡Seguid así! Estáis en plena forma, chicos.