Primers dies de gira a Rússia

Ahir, com moltes vegades que anem de gira, vam sortir amb avió des de l'Aeroport del Prat. El viatge va ser llarg i esgotador, però ens ho vam passar bé. Quan vam arribar, ens va fer impressió la quantitat de neu que hi havia als costats de les pistes, i el fred que feia quan vam sortir. Ens van rebre la Natàlia, que és la guia que va acompanyar els escolans que van venir a Moscou fa dos anys, i un representant del festival. Vam anar a l'autocar, i ens vam dirigir a l'hotel.
L'hotel està força bé, i als últims pisos hi ha unes vistes molt maques. Al llit costa molt adormir-te, però després dorms molt bé.
Aquesta nit hem dormit poc, pel canvi d'horari. Ens hem aixecat a les 8'15h hora de Moscou, i hem esmorzat a les 9h.
Ha vingut la Natàlia, i ens ha portat cap a la Plaça Roja. El Pau Tolosa diu que l'església "pastisset" se l'imaginava molt més petita. El nom original és la Catedral de Sant Basili. L'hem vist des de 4 llocs diferents, i després l'hem visitat per dins. És una catedral molt diferent de les que coneixem, no s'hi fa cap celebració estil Missa, i el pis de dalt sembla un laberint.
A continuació, hem anat a un centre comercial a fer una volta, i els de 6è ens hem tirat per un tobogan bastant alt que hi havia en un racó, amb dos senyors vestits de Pare Noel.
Després, hem vingut a dinar a l'hotel. I tot seguit hem anat a veure la Galeria Tretyakov. Hi havia molts quadres, alguns gegants. Uns quants quadres representaven escenes de guerra. Per exemple, n'hi havia un que era com una muntanya de calaveres amb uns quants corbs, i un altre era un capellà ortodox encensant els cadàvers d'una batalla (una mica terrorífic). Aquest pintor ho feia perquè la gent reflexionés sobre la pau.
També hem vist pintures damunt d'una tela que estava enganxada a la fusta de diferents trossos d'arbre que estaven enganxats: eren icones. Volien representar figures religioses, però no com si fossin una foto. La Natàlia ens ha explicat que servien per pregar, i que eren com una finestra al cel. La més famosa de tota Rússia que hem vist és la Trinitat de Rublev.
Després, hem tornat a l'hotel amb autocar, hem sopat, hem fet una vocalització amb el Bernat. I ara estem escrivint al 100peus.
Fins una altra!
Josepmaria Pla i Pau Tolosa

Comentaris

Anònim ha dit…
Veiem que ja esteu molt ocupats amb les visites, tot hi el fred que fa. A veure si aquesta nit podeu dormir millor. Esperem que aprofiteu i gaudiu d'aquest viatge.

Família Diport i Feliu
Família Ferrer i Garcia ha dit…
Moltes gràcies per la crònica!! Com sempre plena de detalls i vivències que ens ajuden molt a viure el vostre viatge. Ens ha fet molta gràcia aquesta imatge que teniu de l'església com si fos un "pastisset". Però és ben acertada!
A la foto costa de diferenciar-vos. Aneu tan tapats!!
Bona nit! molts records!
Pilar ha dit…
M'ha agradat molt la foto, sortiu molt bé i es veu sant Basili al fons i tots tan abrigadets...esteu molt guapos. Que pot ser fa una mica de fred???
Veig que heu aprofitat molt bé el dia.
A veure que ens expliqueu demà.
Molt bona nit, ja veureu com avui descansareu millor.
Pilar mama Víctor
joan nicolás nieto ha dit…
El viatge “esgotador” dieu .. es llarg, però sempre hi a ocasió de xarrar, llegir, jugar, dormir…
M’hagués agradat molt haver tingut aquesta experiència, però estic content per vosaltres.
Penseu que tot, absolutament tot, serà un gran tresor que teniu que guardar.
Gaudiu i deixeu el pavelló de La Escolania -com sempre feu- ben alt.
Una abraçada a tots,
Joan nieto
Pratsobreroca Andreu ha dit…
Ens alegrem que us vagi tot bé! Disfruteu molt aquests dies i mengeu molt pa amb tomàquet ll*ll
Molts records des de la Plana!:)

Família Pratsobreroca Andreu
Nuria (Fenix) ha dit…
Hola nanos!!
Ja sabeu que m'agrada seguir els vostres concerts i els indrets que visiteu,per aprendre,per conèixer,per tant quant marxeu tant lluny no és fàcil agafar el cotxe i apaaa carretera enllà. A les hores....Gracies per compartir les visites i les emocions !!.Els clients del hotel ...sorpresos de compartir un assaig improvisat.Adaptar-se als indrets i costums diferents als nostres es una manera de créixer i de respecte als altres. LA foto molt rebonica....i molt abrigats ,encara que aquesta vegada es `pot descobrir qui es qui....

Una abraçada !!
família Oriol Duch ha dit…
Estem molt contents de rebre notícies vostres! La foto és de postal però feu una cara de fred...Abrigueu-vos molt ,disfruteu molt del viatge i feu moltes i moltes fotos que no ens volem perdre cap detall!!

Una abraçada a tots !

Família Oriol Duch
Joan Canton ha dit…
Ei!
Que bé que hagueu pogut penjar una crònica. És una tasca que val la pena!
Demà pensaré en vosaltres quan al matí surti de casa i pensi que ha Manresa fa fred!!!
Passeu-vos-ho molt bé i aprofiteu el viatge!
Joan
Anònim ha dit…
Hola nois!

Gràcies per les vostres cròniques, ens agrada molt rebre noticies vostres, amb els vostres comentaris tan autèntics; és com formar part una mica del vostre viatge. Gaudiu i apreneu de les experiències que segur no seràn poques.

Guardeu-vos del fred !!

Desde Manresa una abraçada i molt bona nit !

СВИДАНИЯ

Familia Clusellas-Palomas
Anònim ha dit…
Gràcies per aquesta crònica que esperem amb tantes ganes, això ens fa que us tinguem una mica més aprop i que ens fem la idea de totes les coses divertides que us passen. Esperem que dormiu molt bé i que demà us lleveu amb moltes ganes de continuar veient coses per després poder explicar-nos-les.
Molts petons a tots!!
Toni, Sandra i Marina.
Anònim ha dit…
Hola nois!!
Per ser el primer dia ja veient que
l´heu aprofitat força bé.. dons vinga demà més ! Que gaudiu molt.
Ah! es nota que es el segón viatge a Moscou,ja que aquesta vegada podem reconeixer algún que altre escolà...

Moltes abraçades !!

Roser i Rafa
Unknown ha dit…
Hola nois, que xulo que us ho passeu tant be fent tantes visites i descobrint tantes coses del mon, gaudiu molt i aprofiteu aquesta estada altre cop a Moscou, deu estar preciós tot tant nevat!
Sembla que tingueu una mica de fred no? però ben segur que el viatge i el concert valdran la pena, gaudiu molt i feu moltes fotos que ho volem veure tot eh?
Molts petons a tots.
Pere J i Montse
Fortià Rovira ha dit…
Estem molt contents que us ho passeu tan bé. Ens fa molta enveja, però estem molt contents per vosaltres! La foto és molt bonica i esperem que ens n'envieu moltes més! Que paseu molt bona nit i fins demà.

Maria, Araceli i Fortià.
Joana Pifarré ha dit…
Suposo que ja os han explicat que la basílica no està pintada, si no que està feta de diferents tipus de materials, que son els qui li donen aquest color.
Aquí també hi ha una onada de fred, però no tant intensa.
Ja veig que'l Mauri de moment ha acertat amb el temps!!!
Poseu les veus a to i sobretot deixe-ho sense alè al poble rus!!
Esperem amb impaciència les vostres cròniques.
Joana Pifarré
Família Humet Vidal ha dit…
Hola nois!
Veiem que esteu molt actius visitant tot Moscou. Deu ser el fred! Quina sort poder veure en directe la Trinitat de Rublev! I fins i tot menjar pa amb tomàquet a Rússia! Heu provat de combinar pa amb tomàquet i caviar?
Us desitgem molta alegria en el viatge, companyonia en les activitats i concentració en els assajos i en el concert.
Una abraçada ben grossa per a tots!
Sílvia i Ramon
Anònim ha dit…
Hola!
Quines fotos més impactants que heu enviat, i que bonica que es veu la Pl.Roja amb vosaltres! Es nota que esteu lluny per això...
A aquest auditori tan extraordinari segur que soneu molt bé i quina sort poder cantar cada dia! i en grup!
Si tothom cantés s'acabarien totes les males coses.Canteu!!
Una abraçada mediterrània. Fins aviat!
Silvia Casat
MARCOS NAVAS ha dit…
Hola Nois!

Espero que estigueu bé! A la foto feu molta cara de fred (bé, aneu tan tapats que amb prou feines se us veu la cara)...
Ja sabeu que sempre que aneu de viatge em feu molta enveja, espero que disfruteu d'aquesta experiència (Moscou ha de ser molt maco a l'hivern)
I per cert, us felicito pel concert de Torredembarra. Em va agradar molt!

MARCOS
Anònim ha dit…
Hola nois, com esteu? ens alegrem que esteu bé, amb fred i neu però veient coses molt interessants. L'esglésis "pastisset", és bona?
Nosaltres estem genials! aquí encara no ha nevat però fa molt de fred.
Avui és el tercer dia que cantem a la basílica i ha sortit força bé. El dilluns a vespres van venir molts pares, i cada dia hi ha algun familiar. Abans de Salve amb el Llorenç fem uns exercicis molt "xulos"!!!
Ahir al matí vam anar d'excursió i a la tarda vam veure "El Zoo d'en Pitus" que ens ha agradat molt.Abans d'ahir vam veure una estona la Patum infantil.
Desitgem que us vagi molt bé el concert. Cuideu les veus!
Un record de tots els de 4t.
Arnau, Benet, Màrius, Xavier i Pilar



Unknown ha dit…
Felicitats a tots, i un agraiment als cronistes i twitistes. Així podem compartir amb vosaltres les vostres interessants i excitants experiències. Aquí a Catalunya els familiars i amics de l'escolania també ens sentim afortunats de les vostres vivències.

família Burjons Buxalleu
Nuria (Fenix) ha dit…
Hola nanos !!Resposta per els de 4t.
Ahir dia de St.Antoni ,vaig compartir amb vosaltres la Salve i el Virolai. MOLT BÉ !!
Vaig escoltar aquest comentari ""si aquest son els petits,escoltar els grans deu ser una meravella.. No havien visitat mai Montserrat, ens varen comentar .Endavant ,Bona Musica !!