Xerrada sobre els refugiats

Hola centpeuaires!

Divendres dia 25 de novembre ens van fer una xerrada sobre els refugiats. Ens la van presentar la Carla, la Giorgia i la Tere, que són voluntàries en camps de refugiats.

Ens van explicar un conte anomenat ”Los zapatos de mar” i escrit per Aina Pujol a partir de la seva experiència com a voluntària en un camp. Part dels beneficis d’aquest conte es destinen a camps de refugiats sirians. En podeu fer un tastet clicant aquí

Ens van explicar la raó del nom: la gent que marxava cap als Estats Units des de Cuba, a la platja deixaven una sabata en marxar perquè així els seus familiars i amics sabien que havien pogut marxar del país; també deien que els portava sort.
Aquesta història la van llegir alhora que la presentaven amb els dibuixos del conte projectats i amb la música de piano en directe, ja que la Carla havia compost una música per a cada il·lustració.

Després ens van explicar l’experiència que havien viscut al camp de refugiats de Filippiada, a Grècia. Van dir que per la gent que eren refugiats era molt difícil viure allà, perquè les condicions no són gens bones i moltes vegades estan sols o separats de la seva família. La majoria d’ells són gent com nosaltres que han hagut de deixar-ho tot degut a la situació de conflicte del seu país.
També ens van ensenyar unes fotos dels refugiats que estaven al camp en el que elles havien estat i un vídeo d’una cançó que havien gravat els joves allà.

Ens va fer adonar que tenim una gran sort i que cal ajudar perquè tots els refugiats puguin tenir un futur millor.


A reveure, centpeuaires!

Comentaris

Joan Capdevila ha dit…
Tant de bo que en el món no hi haguessin refugiats que han de deixar família, casa, poble, veïns per trobar un futur millor i més digne. Tant de bo les persones que hi ha al darrera d'aquesta tragèdia posin fi al vessament de sang i al sofriment de tantes persones. Mentrestant nosaltres l'únic que podem fer és ajudar a voluntaris com la Carla, la Giorgina i la Tere a poder tirar endavant la seva tasca i també a saber acceptar els regufiats que arriben a casa nostra.
Nuria (Fenix) ha dit…

Hola nanos !!

Es molt trist veure en les noticies com les persones tenen de marxar de casa seva,en mig de bombes i posant en risc la seva vida,molts dels quals la perden .
Felicitar aquest voluntaris que donen un tros del seu camí,per fer mes lleuger el patiment de tants persones.