Visita al Parc Ambiental de Bufalvent

Bon dia centpeuaires!

El dijous dia 6 de febrer, els alumnes de cinquè i sisè de primària vam anar al Parc Ambiental de Bufalvent, a Manresa. Aquesta activitat està dins d'un projecte que fem conjuntament amb el Camps d'Aprenentatge del Bages i el Consorci del Bages per a la gestió de residus.


Vam sortir de l'Escolania a un quart de nou per arribar al cremallera a dos quarts. Quan vam arribar a Monistrol, vam veure que ens esperava un autocar per arribar al Parc Ambiental, on finalitzava el trajecte. 

Quan vam arribar a allà, sense sortir de l'autocar, una noia que es diu Marta, ens va preguntar què sabíem del reciclatge. Llavors vam baixar per un camí on ens va anar explicant un seguit de coses: d'on arribava el plàstic, on es tirava cada a residu que arribava...


Llavors, quan vam tornar a pujar al principi, vam anar a una aula on hi havia un projector i ens va mostrar uns vídeos. En la mateixa aula vam fer una activitat sobre les tres erres: reciclar, reduir i reutilitzar. Hi havia 3 grups, cadascun amb una pissarra amb un d'aquests mots. Havíem de fer una història on s'expliqués el concepte que ens havia tocat. 

Després d'aquesta activitat, vam esmorzar galetes i aigua de la cantimplora. Mentre que esmorzàvem, ens vam posar unes armilles grogues. 


Quan vam acabar, ens van ensenyar un falcó. Aquest estava en captivitat, juntament amb altres, per tal d'espantar les gavines que anaven a l'abocador. El falcó es deia Sultana i era una femella. Vam veure com un falconer l'entrenava i també, com les seves ales eren impermeables. 

Un cop acabada la demostració, vam tornar a dins, a la zona de l'aula, a fer una activitat de classificació de residus. 


Va ser una excursió molt interessant! 


Marc B. (redactor convidat)

Comentaris

Joan Capdevila ha dit…
Una excursió molt bonica i les vistes també són espectaculars (amb les muntanyes de Montserrat al fons). Gràcies per la crònica.