La maleta de la sal

El passat dijous 25 de febrer els alumnes de 5è vam fer l’activitat de La maleta de la sal. Aquesta activitat consistia en treballar amb diferents dissolucions d’aigua amb sal; a partir d'aquí vam treballar la densitat. Vam fer servir instruments molt curiosos: densímetres, pipetes, pipetejadors, balances de precisió, tubs en U, etc...

Va ser molt interessant, sobretot la preparació de l’aigua del Mar Mort i l’aigua del mar Mediterrani. A part, també vam fer servir aigua de l’aixeta.
Vam fer servir l’aigua del Mar Mort per fer unes estalactites de sal de les quals n'hem anat observant el procés. 
L’aigua del Mediterrani, l’aigua de l’aixeta i l’aigua del Mar Mort sobrant les vam tenyir de diferents colors i en vam fer una escala de densitats. 

Després vam abocar l’aigua del Mar Mort (vermella) i la de l’aixeta (verda) en un tub en U i vam observar que l’aigua verda es quedava per sobre el nivell de l’aigua vermella. Per què? Es va quedar així perquè l’aigua de l’aixeta era menys densa que l’aigua del Mar Mort, a causa de la sal, i per tant l’aigua d’aixeta necessitava més espai per pesar el mateix. Un clar exemple és la pregunta “Què pesa més, un quilo de palla o un quilo de ferro?” La resposta és que pesen el mateix però la palla ocupa més espai.

Esperem que us hagi resultat interessant el que us hem explicat!

Oriol E i Bru

Comentaris

Joan Capdevila ha dit…
Un experiment d'allò més interessant. Gràcies per compartir-lo amb tots nosaltres!