Sir Neville Marriner



El director d’orquestra anglès sir Neville Marriner va morir aquest passat 2 d’octubre a Londres. Ens en fem ressò perquè fa uns anys va dirigir l’Escolania en tres concerts juntament amb l’Orquestra de Cadaqués, de la qual n’era el director honorífic des de feia 25 anys.




Us expliquem algunes coses d'ell per si no el coneixíeu. Sir Neville Marriner va néixer el 15 d’abril de 1924 a Lincoln (Anglaterra) i va morir diumenge 2 d’octubre a Londres. Va estudiar al Royal College of Music i al Conservatori de París i va tocar el violí a l'Orquestra Philharmonia i a l'Orquestra Simfònica de Londres.

El 1958 va fundar l'Academy of St Martin-in-the-Fields, una de les orquestres de cambra més prestigioses del món. Va dirigir l'Orquestra de Minnesota del 1979 al 1986 i l'Orquestra Simfònica de la Radio d’Stuttgart del 1986 al 1989. El 1985 se li va concedir el títol honorífic de cavaller (sir).

Als 92 anys seguia actiu. El 20 d’octubre havia d’actuar al cicle d’Ibermúsica a l’Auditorio Nacional de Música, a Madrid, al capdavant de l’Orquestra de Cadaqués.

7-2-2010. Escolania de Montserrat i Orquestra de Cadaqués. Auditori Enric Granados, Lleida

Va dirigir l’Escolania el mes de febrer de 2010 i van fer tres concerts amb l’Escolania i l’Orquestra de Cadaqués. Nosaltres no hi érem però pensem que va ser molt emocionant i una experiència inoblidable. Podeu veure uns vídeos d’aquests concerts clicant aquests enllaços:


A l’escolania sempre el tindrem present. Gràcies, sir Neville Marriner!



Fins aviat!

Equip de redacció.

Comentaris

Joan Capdevila ha dit…
Preguem per Sir Neville Marriner. Sempre sap greu perdre persones que han deixat una bona emprenta quan eren aquí entre nosatlres.
Nuria (Fenix) ha dit…


Un gran músic i director !!
Gracies per tota l'explicació que ens heu fet.

Bona Feina i bona mùsica
Txell Solef ha dit…
Amb l'expilació que ens heu fet, ens heu ajudat als qui no coneixíem Sir Neville Marriner, a saber la seva vida i trajectòria musical, així com la relació que ell tenia amb l'Escolania.
Gràcies Nois!!