La festa de Sant Nicolau

Hola centpeuaires, com esteu?

El dia 6 de desembre vam celebrar una de les festes més esperades i importants per a nosaltres: Sant Nicolau.

Ens vam llevar a les 8:00, i ens vam dutxar i vestir i vam menjar una mica. A les nou vam anar a la basílica per fer una missa; aquesta missa va ser especial per nosaltres perquè tocaven i dirigien els escolans més grans i també hi havia els pares al presbiteri. En acabar la missa vam anar amb les famílies. Llavors vam anar a esmorzar i vam menjar croissant amb cacaolat. Després vam anar a la sala Cererols, una sala on cada any mirem els regals que ens porta St Nicolau: llibres, jocs, i material d’esport, d’escola i de música. Vam jugar als jocs nous i a les 12 vam anar a fer assaig, i a la 1 vam anar a cantar la Salve i el Virolai.
Llavors vam anar a dinar, que el dinar l’havia triat el bisbetó, i va venir el P. Abat. Si ho recordeu, fa uns dies us vam explicar com havia anat l’elecció del Bisbetó el dia de Sta Cecília. 













Després de dinar ens vam vestir amb corbata i americana i vam anar al restaurant. Allà vam cantar l’Himne de Sant Nicolau i la llegenda, també l’himne dels escolans i el Ceremony of Carols de Britten. Després hi va haver el concert d’orquestra. Quan vam acabar ens vam anar a canviar i vam estar amb la família.




L’endemà hi va haver l’excursió de Sant Nicolau, que aquest any era a TV3. Ens vam llevar a les 7:15 per poder anar ben puntuals a Sant Joan Despí. Vam arribar abans de l’hora prevista i vam poder començar ben puntuals, ja que teníem poc temps. TV3 està dividit en tres edificis: el d’informació, el de transports i el de platós. Vam visitar totes les instal·lacions menys les que estaven en funcionament. També vam visitar uns quants platós, en un dels quals estaven preparant l’escenari de la Marató. També vam veure alguns muntatges com per exemple el de Còmics, Quèquicom?, La casa dels Súpers…La visita va ser molt interessant i molt entretinguda, i la vam acabar fent-nos una foto a un pòster que hi havia al rebedor.

Un cop feta la visita, vam anar a dinar a un restaurant que estava a prop de l’edifici de TV3, vam menjar molt bé i vam quedar ben tips. Després vam anar al parc de la Fontsanta on vam jugar una estona, i al cap d'una estona ja ens van venir a recollir.

Fins a la pròxima crònica, centpeuaires!

Bernat, Oriol, Joan, Josep, Arnau, Miquel i Xavier

Comentaris

Joan Capdevila ha dit…
Vaig poder participar de la festa de Sant Nicolau. Va ser un dia ple d'actes, tots ells ben preparats i molt interessants. A la missa del matí vam poder gaudir d'un representació moderna de la paràbola del bon samarità. Els alumnes de 2n van fer una bona interpretació. I per descomptat els actes de la tarda van posar la cirereta del pastís. L'escenificació de la llegenda molt ben aconseguida i la part musical va estar, com sempre, molt bé. Gràcies per haver-nos fet gaudir, una vegada més d'una diada tant important per l'Escolania. I gràcies per la crònica dels escolans de 6è.
Nuria (Fenix) ha dit…

Hola nanos !!

Un dia ben atapeït d'actes !!
Molt bona crònica redactors dels cent peus.

Moltes gracies per explicar-ho tant detalladament, per tots els que no hi assistim .