Santa Cecília

Hola centpeuaires! 

En aquesta crònica us explicarem com va anar el dia de Santa Cecília, que és una festa molt important per a tots els escolans ja que s'escull el bisbetó. Com segurament sabeu, aquest dia també vam fer l’enterrament del pare Joan Carles Elvira. 

Al matí, com que era un dia especial, vam esmorzar un donut. Tot seguit vam anar a la infermeria i vam fer uns cants de Taizé, i vam marxar per vestir-nos i començar la missa conventual.
En acabar la missa vam anar a dinar, i després de dinar vam votar els escrutadors: en Roc i en David. Després vam fer recreació i tot seguit els mítings. Cada curs feia un míting per a un dels tres candidats, va ser molt divertit! Després, com que cada classe va fer un pòster per a cada candidat, vam anar a veure'ls. Tots eren molt bonics. 



Llavors vam fer la guerra de paperetes, i després la recollida. Van guanyar els de primer, però el que ens va posar més contents és que vam batre el rècord de l’any passat - que vam recollir 93 quilos-, amb un total de 107 quilos de paperetes recollits!



Aleshores va arribar el moment més important del dia: la votació del bisbetó. Vam fer tres rondes, i el bisbetó escollit va ser el Pol C. De vicari va sortir escollit el Nil S, i de secretari l’Arnau G! Vam estar tan contents de tenir un nou bisbetó que entre tots el vam agafar i el vam mantejar.

Tot seguit vam anar a veure el Pare Abat perquè li posés les insígnies; és a dir: el pectoral, l'anell, el solideu i el bàcul. També els va regalar una bossa de caramels. Ens ho vam passar genial!



Després vam berenar i vam fer assaig, i després d'anar a Vespres i sopar, vam mirar la pel·lícula que havia triat el bisbetó. Va ser molt emocionant!
Ara ja esperem celebrar la festa de Sant Nicolau, que serà el proper dia 6 de desembre.

A reveure, centpeuaires!

Miquel Àngel i Marc


Comentaris

Joan Capdevila ha dit…
Tots sabem com comença la història i com acaba la diada de santa Cecília a l'Escolania però cada any té l'emoció, els nervis, el dilema de QUI serà el bisbetó d'aquest curs. A més a més el sistema que féu servir és 100% democràtic, com ho haurien de ser tots, i segur que tots els candidats estaven preparats per ser-ho però al final les urnes van decidir. Molts felicitats al Nil, l'Arnau i sobretot al Pol; una terna de luxe! I ara a preparar-vos per la gran festa del dia 6 de desembre.
I també gràcies pel record del pare Joan Carles; preguem per la seva ànima.
Txell Solef ha dit…
Hola a tots els centpeuaries, heu passat uns dies molt intensos plens d'emocions i experiències que heu gaudit tots molt, ara us queda la recta final de la festa. Enhorabona a tots!!
Nuria (Fenix) ha dit…
Hola nanos !!
GRACIES !! per compartir una festa tant bonica i amb tantes activitats ,amb tots nosaltres.
Enhorabona al nou bisbetó en Pol, i el vicari, com també al secretari.

Un any vaig tenir la sort de poder compartir presencialment la festa del Bisbetó !! Que bonica i pensar que fa tants anys que perdura aquesta tradició a l'Escolania !!
Ara sou vosaltres els que teniu la responsabilitat de fer de la Festa una gran FESTA.

Sigueu molt feliços !!

Bona Música !!