Concert a Moscou


Hola centpeuaires!

Aquesta nit era la segona que estàvem a Moscou. Quan ens hem llevat, hem mirat per la finestra i ens ho hem trobat tot ben nevat. Ens ha fet molta il·lusió, tot i que no podíem jugar massa amb la neu perquè ens havíem de cuidar la veu.


Encara que hi havia neu, hem sortit de bon matí per anar a visitar un museu que es diu Tretyakov, que és el nom del senyor que el va fundar. Era una persona molt rica que va regalar el museu a la ciutat de Moscou amb la condició que fos gratuït i hi poguessin entrar rics i pobres.

Al museu hem fet dos grups: primària i secundària. Ens han ensenyat molts quadres d’autors russos. Una part de les pintures eren religioses i les altres no ho eren. També hi havia una col·lecció d’icones molt important: la més important és La Trinitat de Rublëv.



Després hem anat a dinar a un restaurant que hi havia molt a prop i hem menjat plats típics russos: amanida vermella, sopa de llenties, carn amb puré de patates i bunyols farcits de crema. Ens ha agradat molt!

A la tarda ja hem anat cap a la Casa de la Música de Moscou, on havíem de fer el concert. Quan hi hem arribat, hem fet una prova de so. Al final, ha vingut un cor de noies de Moscou amb qui hem cantat una peça conjunta. Eren unes seixanta noies russes de la nostra edat i de més grans.


Després hem sopat al restaurant de la Casa de la Música i ja hem començat la concentració per al concert. L’auditori era molt bonic, tot fet de fusta i amb un orgue enorme. Hi havia 1500 persones escoltant-nos: estàvem un pèl nerviosos perquè no sempre cantem davant de tanta gent.

El concert ha tingut dues parts. Al final de la primera part hem cantat el Mirabile futurum  conjuntament amb el cor de noies de Moscou. La gent s’ha emocionat molt i picaven de mans a l’uníson.


Durant la segona part del concert hem cantat música popular catalana. Ens ha agradat portar la nostra cultura a un altre país tan llunyà com Rússia. A la gent li ha agradat molt. Fins i tot, al final, una senyora gran ha vingut a demanar-nos autògrafs.

Hem acabat cansats però ha valgut la pena. I al final del dia, a l’hotel a descansar!

Fins aviat centpeuaires!

Arnau G. i Albert T.

Comentaris

Montserrat i Daniel (Bcn) ha dit…
Gràcies per la crònica Arnau i Albert, quin concert tan fantàstic, teniu tota la raó, és una responsabilitat portar la cultura catalana arreu del món, i ho feu molt bé. A seguir amb la gira, cracks!
A casa estem molt orgullosos de vosaltres
Anònim ha dit…
Bon dia.
Quin concert més espectacular! I quina sort poder anar en aquest museu tan important! L’experiència russa sembla que us ha agradat molt i els moscovites crec que han tornat a copsar la meravella dels vostres cants. Bon viatge avui i força per continuar aquest gran experiència.
Joan Capdevila ha dit…
L'orgue realment fa patxoca; és impressionant! El públic rus deu haver quedat meravellat per les vostres veus. I si l'auditori tenia bona sonoritat llavors és normal que us aplaudissin amb estusiasme. Acabeu de gaurir de la vostra estància per Rússia!
Txell Solef ha dit…
Bon dia!! Quines visites més interessants i felicitats per l'éxit del concert.Que tingueu un bon viatge cap a Oslo.
sergidassis ha dit…
Moltes gràcies per aquesta crònica, Arnau i Albert! És fantàstic que el concert hagi estat un èxit! A Rússia hi ha molta cultura musical, i per tant, si els ha agradat és que ho heu fet molt bé. Moltes felicitats a tots!
Imma ha dit…
Hola nois! Va ser un plaer i un privilegi assistir al vostre concert a Moscou. L’entusiasme del public va ser merescut. Ho vareu fer molt bé. Els aplaudiments la felicitació del públic que va gaudir amb l’actuació.
Sou un “equip”.Estem orgullosos de tots vosaltres.
Disfruteu d’Oslo. Moscou ja és vostre.
Un petó molt gran.
Pares d’en Martí Brutau.
Daniel ha dit…
Que bé coneixer altres cultures, ensenyar la vostra, compartir escenari amb les noies Russes. Felicitats!!
L'auditori i l'orga són impressionants, ara entenc per què volien tenir el millor cor del món. Sou uns cracks, cantar en aquest auditori ha de ser com jugar al Camp Nou!! Espectacular.
M'encanta que heu provat plats típic Russos, ara a provar els típics d'Oslo ;-)
Un seguim