Ens visita Virgínia Palomo


El dia 15 de gener ens va venir a visitar l'escriptora Virgínia Palomo, autora del llibre Joies i Dagues, un dels llibres que llegim a 2n d’ESO. Vam decidir convidar-la per conèixer-la i que ens parlés sobre la novel·la - que ens ha agradat moltíssim- i sobre la seva trajectòria.

Ens va fer una presentació sobre el seu llibre i com l’havia fet, i també li vam fer algunes preguntes sobre la seva manera d’escriure, sobre els personatges, sobre la història, etc...

Ens va explicar que del llibre no en fan més edicions perquè no es ven de tan gruixut que és. L’editorial opina que al jovent no li interessa una novel·la tan llarga, però a nosaltres ens sembla just el contrari. Ens agradaria que fes una segona part amb més misteri i intriga!

Vam aprendre moltes coses, com per exemple el procés creatiu des que penses la idea fins que acabes el llibre. Ens va parlar de la importància de fer frases boniques, que fossin literatura de veritat, i de documentar-se per fer qualsevol relat; ens va explicar que en segons quins temes no es podia inventar coses i que s’havia de recordar molt bé dels personatges i dels llocs per no contradir-se.  

Com que li havíem demanat un llibre per a cadascú, al final de la xerrada ens el va signar i ens hi va escriure una dedicatòria.


Llegiu Joies i dagues, no el podreu deixar fins arribar al final! Gràcies, Virgínia! 

A reveure,

Aniol (redactor voluntari)

Comentaris

ATZUCAC ha dit…
Ei.. Sóc la Virgínia Palomo. Moltes gràcies per aquesta crítica tan constructiva. Un plaer absolut tenir lectors tan entregats. Una abraçada i fins aviat!