CLASSE DE TECNO AL MUSEU

L'altre dia, els de primer d'ESO vam anar al Museu de Montserrat a veure l'escriptura cuneïforme i vam fer unes activitats molt interessants. El professor Joan Canton de Naturals, Tecnologia i Matemàtiques ens en fa una petita explicació tècnica:

"Amb els alumnes de primer de secundària estem aprenent què és la tecnologia. Per fer-ho, hem anat a buscar un dels exemples més antics que tenim a Montserrat: les tauletes d'escriptura cuneïforme del museu.
No tant sols hem vist aquestes restes, també hem reproduït el seu procés d'elaboració: amb fang i amb un càlam fet amb canya hem fabricat les nostres pròpies tauletes d'escriptura cuneïforme.

Amb tot hem vist que la tecnologia és el conjunt de giny construïts per l'ésser humà, en qualsevol moment de la seva història, per resoldre les seves necessitats".



Apa profe quina explicació que ens has donat! Espero que tothom ho hagi entès! Per si de cas us posem unes fotos de l'activitat!

Pau Rubinart


Comentaris

Nuria (Fenix) ha dit…
Hola nanos !! fantastic tenir al vostre abast, tanta historia i saviesa en la biblioteca i en el Museo de Montserrat !!
Bo..avui ja soc un xic mes sàvia gracies al 100peus .....
"Aquesta escriptura deforma progressivament els pictogrames inicials amb una mena de punxó (en llatí cuneus "tascó, cuny"). Exemple: sumeri."
Molt bé posar-nos les fotos. Gracies !! i endavant.
bon dia.
Nuria
manel ha dit…
Una entrada molt instructiva, i les fotos molt simpàtiques. I pensar que en certa manera tot això, molts anys després, va derivar en la imprenta... Si és que ja està tot inventat!!! Gràcies nois! i endavant!