CRÒNIQUES DE SANTA CECÍLIA: JA TENIM BISBETÓ

El dia 26 de Novembre vam fer l'elecció del Bisbetó. Va ser un dia molt intens, carregat d'activitats i actes molt importants. Cal dir que aquesta festa és pròpiament nostra, dels escolans. Nosaltres en som els únics protagonistes. En un dia com avui els adults només s'encarreguen de vigilar-nos i que tot rutlli sense inicedències.

Al matí vam fer una missa matinal, presidida per el P. Lluís Juanós, professor del centre i acompanyada musicalment per alguns companys nostres. Després de la missa vam anar a esmorzar, xocolata desfeta i una ensaïmada. A partir d'aquí va començar la part més important del dia, la campanya electoral.

Per començar vam ensenyar als de la terna els murals que havíem fet a les aules (cal dir que ells no els havien vist durant tota la setmana). A continuació vam passar a realitzar els mítings a favor dels candidats. Els mítings es van fer en un escenari que un grup d'escolans havia muntat expressament per l'ocasió. Després va venir la part més divertida: la guerra de paperetes, que consta en llançar-se els uns als altres les paperetes emplenades amb el nom del candidat.

Després de dinar i de cantar la Salve va arribar el punt culminant: les eleccions. Un per un els escolans vam anar dipositant les nostres paperetes a favor del candidat que més ens esqueia. Aquesta és la part més solemne, ja que mentre es realitzen les votacions, hi ha un silenci i una concentració absoluts. Després de dues rondes, va sortir el bisbetó, enmig d'un clima d'emoció , en segon i tercer lloc, el Vicari i el Secretari. Aquest any el bisbetó és...

L'Ignasi Prunés de Granollers.

Com a Vicari Episcopal va sortir en Biel Torres de Torroella de Montgrí.

I, en tercer lloc, com a Secretari en Jordi Sellez de Sant Fruitós de Bages.

A la tarda, el Bisbetó va anar al despatx del P. Abat a rebre les insígnies de bisbe (bàcul, solideu, anell i creu) i tots els seus companys el vam acompanyar.

Ara toca esperar al 6 de desembre, festa de Sant Nicolau, tots els escolans esperem que el nou Bisbetó faci un bon paper pel càrrec que li pertoca ( i ens triï un bon dinar de festa).

Equip de redacció

Comentaris

Nuria (Fenix) ha dit…
Hola nanos!!
L'enhorabona per L'Ignasi!!,el Biel i en Jordi .
Tal com explique-ho aquesta bonica experiencia, es talment com si fóssim al vostre costat ,compartint .

Gràcies !!
Nuria