Comencem el curs amb geometria i periodisme

 Aquests dies hem fet activitats molt interessants i variades a l'Escolania. Dijous passat van venir l'Enric i la Rosa a explicar-nos el que fan. Estan fent un museu de les matemàtiques que es diu MMACA. Primer de tot, l'Enric ens va ensenyar a fer una de les cúpules de Leonardo amb unes peces que encaixaven entre elles. Era gegant, s'hi cabia a dintre! Després vam anar a provar altres jocs. 
En un, anomenat Quarto, hi jugaven dues persones; es podien fer moltes combinacions de quatre fitxes: de color, de forma, d'altura i per forats. També van portar-ne un d'edificis que havies de mirar que es veiessin el nombre d'edificis que et deien. L'últim joc era un que s'havien d'anar traient peces en un ordre precís i qui quedés l'últim perdia. Ens va agradar molt i va ser molt guai.

També, divendres passat vam rebre una visita molt interessant a 6è. Van venir dos periodistes d'una revista d'Esparreguera anomenada 777comunica. Ens van donar informació sobre què feia un periodista i com es feia la revista que ens serà bastant útil per aquest bloc 100peus. Ens van ensenyar alguns exemplars en paper de la revista i la pàgina web. També una motxilla on duien tot el material que necessita un periodista: càmera, llibreta i bolígraf, gravadora, mòbil, auriculars, etc.

Ens van explicar de tot i nosaltres els vam fer preguntes fins que van quedar esgotats. La xerrada va durar una hora i mitja i ens va passar volant!



David G, David P, Biel i Marc

Comentaris

Nuria (Fenix) ha dit…
Hola nanos !!!
He tret el cap a la wed de MMAC ,encuriosida per el que es veu a les fotos i la vostra explicació. M’ha semblat molt interessant ,tant que algun dia ho compartiré presencialment.

En el cas de la visita dels periodistes,hi hagués gaudit molt. Veig que us varen deixar “espiar” dins de la seva motxilla . No obstant hi ha quelcom (no físic), que segur que vareu poder conèixer amb les seves respostes ,i que crec necessari per ser un bon periodista.
Tenir EMPATIA “intentar comprendre els demés,els seus interessos, les seves dificultats,les seves tragèdies”.El periodista ha de ser conscient que l’interès sempre radica en els altres.
Tenir molta CURIOSITAT per conèixer el tema.
Mantenir la seva INDEPENDENCIA respecte allò del que informen .
Tindreu temps ...durant el curs de posar en practica tot el que us varen explicar. Fantàstic oi ??

Bona Feina i bona música !!!

Nuria
Joan Canton ha dit…
Ei!
Quina bona manera de començar el blog! Els dos primers artícles m'han semblat molt interessants. Seguiu aixií!