Concert a Cambrils

Hola centpeuaires!

Ahir vam anar a Cambrils a fer un concert dedicat al cardenal Vidal i Barraquer, ja que era el dia exacte dels cent cinquanta anys del seu naixement.

Primer el pare Massot, monjo de Montserrat, va explicar la vida del Cardenal de la Pau, i després els escolans vam fer un concert, que va ser la segona part de l’homenatge a Vidal i Barraquer.

Perquè el conegueu una mica més, el cardenal Vidal i Barraquer va ser bisbe de Solsona, arquebisbe de Tarragona i cardenal. Durant la guerra es va haver d’exiliar a Itàlia, però arran de l’ocupació nazi es va refugiar a Suïssa, i allà és on va morir. Tres anys després de la mort de Franco, les seves restes van ser portades a la catedral de Tarragona. Com a homenatge, a Cambrils li van fer una estàtua.

Aquest concert també va ser el primer dels escolans de cinquè amb tot el cor. Va anar molt bé i va ser una bona experiència per a tots!

Fins aviat,

Magí i Artur





Comentaris

Anònim ha dit…
Gràcies Magí i Artur per aquesta crònica, i enhorabona als escolans de 5è que ja han fet el seu primer concert!

Laura
Joan Capdevila ha dit…
Gràcies per la crònica. A l'arquebisbe Vidal i Barraquer li va tocar viure una moment de la història de Catalunya bastant complicat. Recordar-lo és segurament una bona forma de reconèixer tot el que va fer tot i les dificultats del moment. Sobre el concert no us puc dir gaire cosa perquè no vaig poder anar-hi però les veus que m'han arribat van dir que va anar molt bé i que la gent us ho va agrair molt. Ara a pel següent concert a Ivars d'Urgell!