L’Escolania canta des del confinament

Hola centpeuaires,

A principis d’abril, el Prefecte de l’Escolania ens va enviar un repte molt especial que ens va commoure a tots. La proposta ens l’explicaven en un correu que vam rebre en ple confinament. La primera impressió va ser molt bona, ja que ens va semblar molt divertida i no ho havíem fet abans. Us estem parlant de la gravació del motet Nigra Sum del mestre Pau Casals.
El correu ens explicava que es volia enregistrar una peça des de la distància, no només per fer una activitat conjuntament, sinó també per convertir-ho en una pregària per totes les persones que aquests dies ho necessiten. Vam trobar que era una idea extraordinària i molt bonica. Per això tots ens hi vam sumar encantats. 


Ens va costar una mica començar perquè feia molts dies que no cantàvem. Sovint seguim fent exercicis de veu per mantenir-la cuidada, però no és el mateix. Ens van passar la partitura i un àudio on s’escoltava el piano. Un cop treballat una mica, cadascú des de casa es va gravar donant el màxim. Les famílies van col·laborar molt activament. No és mateix que cantar tots junts, però es vivia una sensació molt bonica. 


El cap d’uns dies, ens van informar que el vídeo es publicaria per celebrar el dia de la Mare de Déu de Montserrat, 27 d’abril. Es va compartir amb tothom el dia abans a l’hora de les primeres vespres, coincidint que si els escolans haguéssim estat a Montserrat, també l’hauríem cantat. 

Gràcies a la direcció de Llorenç Castelló i l’acompanyament al piano de Vicenç Prunés i a tota l’energia que hi vam posar tots, quan vam escoltar el resultat final ens va semblar molt bonic. Amb aquest vídeo ens sentim molt contents perquè ens vam esforçar moltíssim i perquè podem acompanyar amb les nostres veus a moltes persones en moments complicats.


Moltes gràcies i esperem que us hagi agradat, 

Pau C. i Albert T.

Comentaris

Us ha quedat un reportatge molt complert i interessant!
A més d'uns grans artistes sou uns bons reporters nois! Podeu ser periodistes ja mateix.

Fa goig veure com treballeu en equip tot i la distància.

Una abraçada,

Cristina
Joan Capdevila ha dit…
Moltes gràcies per regalar-nos una vegada les vostres veus! I fer-ho des del confinament encara té més mèrit.