La vestició dels nous escolans

Hola Centpeuaires,
 
Com és tradició, a finals d'agost, els nous Escolans de 4rt es van presentar juntament amb les seves famílies davant de la resta de pares i mares i nois. Normalment, això es fa al poliesportiu, però enguany, amb les mesures per prevenir la Covid-19, ho van fer al pati. Sempre és bonic conèixer la gent que entra a formar part de l'Escolania.
 

Després d'això, el dia 11 de setembre, vam celebrar La Vestició dels nous escolans que cantaran cada dia a la Moreneta Mare de Déu. Aquesta és una cerimònia en la qual es posa la saia i el roquet als nous escolans que comencen la seva etapa a l'Escolania.
 
 
Nosaltres vam arribar als vestidors per ficar-nos la Saia i el Roquet, i preparar-nos per la missa. Vam entrar a la basílica en dues files, i ens vam posicionar al cor amb la separació justa.

El Prefecte va llegir un text per a les famílies, els nous Escolans i la gent que ens mirava per internet, donant-los la benvinguda. Després, el nou ancià va explicar com seria l'estada a l’Escolania comparant-ho amb un viatge amb avió. Ens va semblar una comparació molt bonica, ja que parlava dels nervis del principi, una estada a l'aire que hi pot haver moments de tot però que es gaudeix molt, i un final. Tot i així, l'experiència la recordaràs sempre.


Vam cantar "Sota la vostra protecció" i la "Salve Regina". Vam acabar la missa i vam sortir de la basílica. Als vestidors, tots els escolans ens vam canviar i de 5è a 2n d’ESO vam anar amb la nostra família. Els de 4t es van quedar guardant imatges pel record amb les seves famílies.

 
Esperem que aquest emocionant viatge amb avió els faci un molt bon bé a la seva vida.

Nel C. i Àlex T.

Comentaris

Laura ha dit…
Gràcies per aquesta nova crònica. Els viatges en avió sempre donen l'oportunitat de veure les coses des d'una altra perspectiva. Que tothom sàpiga aprofitar-la!
Joan Capdevila ha dit…
Enhorabona al nous escolans!! Començar un nou curs sempre fa il·lusió i fer-ho a l'Escolania de Montserrat encara més. Nous companys, nova família, nous mestres, nova "casa". Molta sort a tots vosaltres; aprofiteu aquests anys que passareu a l'Escolania.
Anònim ha dit…
Moltes gràcies per la crònica. Realment és un dia especial i amb algun que altre moment de nervis, però sempre és una alegria veure que la família i la roda de l'Escolania no s'atura.