Els actes d'Inauguració del Mil·lenari

Benvolguts centpeuaires,

Nosaltres estrenem les cròniques d'aquest any explicant-vos els dos actes d'inauguració del Mil·lenari.


Dissabte dia 7, vam arribar a l'Escolania cap a les 16:30h i vam començar l'assaig a les 17:00h. Ja havíem fet un assaig previ, el dijous al vespre, i gràcies a això ja estàvem preparats. Més tard, a les 18:45h vam berenar i a descansar una mica amb l'Schola Cantorum abans de l'acte.


A les 19:30h ens vam començar a vestir i a les 20:00h va començar l'acte. Va ser un engranatge funcionant a la perfecció. A les 19:55h van fer un repic de campanes en motiu de la celebració, i quan eren ja les 20:00h van entrar les autoritats, on destacaven el Pare Abat, el president de Catalunya i el president del Parlament.

A continuació, l'Schola Cantorum va cantar el Welcome de Bernat Vivancos, posteriorment el Pare Bernat Juliol, Prior del Monestir, va fer un discurs i l'hi va passar la paraula a Salvador Illa, President de la Generalitat, que també va fer un dis
curs.

Nosaltres vam cantar la Nigra Sum de Pau Casals i el Pare Abat Manel Gasch va parlar amb l'holograma de l'Abat Oliba (1025) i un abat del 3025. Després, vam cantar amb l'Schola Cantorum el Regina Caeli de Joan Cererols.

Per anar acabant l'acte dins de la basílica, van projectar un videomapping. En aquell moment, nosaltres vam anar cap a la sala de la façana per cantar el Virolai més tard. Mentre nosaltres estàvem als balcons de la basílica esperant per cantar, van fer un espectacle de drons que vam veure des d'una pantalla, però que de ben segur que en directe va ser espectacular. Quan es va acabar, vam cantar el Virolai. Al final ens vam treure la saia i el roquet i vam anar a participar d'un pica-pica amb la resta de convidats.

L'endemà, el dia 8, vam formar part de la missa d'inauguració del Mil·lenari. En general, va ser com una misse com les habituals, però en comptes de cantar els kyries, el glòria, el sanctus i l'Anyell de Déu normals, els vam cantar de la Missa Cum jubilo d'Ireneu Segarra i a les ofrenes van fer un castell, un pilar de 5 els Castellers de Vilafranca, en comptes de cantar l'ofertori. Vam cantar el Virolai dues vegades i vam acabar la missa.



Aquest és un petit resum de tot el que vam viure, però l'emoció estava present en tot moment. Esperem que us hagi agradat la crònica. Que passeu un bon dia!


Miquel G. i Boris T.


Comentaris