Un dia especial

Al matí ens hem despertat a casa de les famílies acollidores, i hem anat cap a l'escola. Un cop aquí, ens hem reunit i ens han explicat que aniríem al Museu de la Xocolata. Hem fet la visita i, en acabar, volíem anar a dinar caminant, però plovia. I ha vingut un trenet que ens ha portat cap al restaurant. El trenet tenia tres vagons i una cabina al davant, i anava guarnit amb decoracions de Nadal.

A l'arribada al restaurant, hem vist que era tot molt tradicional. Hem entrat en una sala, i de primer ens han portat unes patates en un plat, i verdures triturades en un altre. I de segon, dues llangonisses molt llargues (butifarra per alguns), servides en un tros de fusta. En acabar, el cuiner, que és un amic de l'escola que ens acull, ens han convidat a unes postres.

Després d'aquest dinar tan suculent i tradicional, ens hem reunit en cursos amb els educadors per parlar del tema comprar: estar atents, anar junts SEMPRE... I cada curs, quan hem estat preparats, hem anat a botigues de souvenirs on hi havien imants, postals, tasses, didals del lloc... i també hem anat a passejar i comprar per la immensa fira de Nadal que estava situada al costat del costat de la Catedral. Hi havia moltes coses com una mena de flauta feta de fusta on t'hi podien posar el nom que vulguessis, hi havia uns ninots gegants i divertits però que eren molt cars, boles de neu, tasses, figuretes, moltes paradetes amb menjar com bombons, llaminadures, galetes... Hi havien paradetes que feien molt maco, i al mig hi havia un arbre de Nadal immens, que media aproximadament 15 metres d'altura i estava il·luminat.

Llavors ens hem trobat tots a una de les entrades de la fira. Quan hi hem estat tots, hem fet una altra foto de grup davant de la catedral i hem anat a l'autocar, i de l'autocar fins a la mateixa escola on el matí les famílies ens havien deixat. Quan hem arribat, ens han convidat a menjar unes galetes i te com un gest d'acollida. Llavors, els que hem volgut, hem anat a jugar a futbol al gimnàs. Per entrar al gimnàs, s'havia d'anar descalç. L'estona de joc ha anat molt bé.

Després hem anat a una altra sala per fer la vocalització i per preparar el concert. Llavors, a les sis hem anat al miniauditori a fer l'intercanvi de cants. Primer ells han cantat unes quantes peces gregorianes, llatines i nadalenques. Déu n'hi do com ho han fet de bé. Després nosaltres hem cantat un parell de peces montserratines i tres nadalenques. Es notava que els agradava. Després, el cor de noies també ha cantat una peça.

Quan han acabat, hem anat a un berenar amb tothom de pretzels i begudes. Llavors, en diferents moments, hem anat amb les mateixes famílies a sopar i dormir, després d'aquest dia ocupat però divertit.

David P. i Miquel C.

Comentaris

D'Assís ha dit…
Nois, quina crònica més ben feta i detallada! Felicitats a tots els que heu fet cròniques aquests dies de gira: són un bon record de tot el que hi heu viscut!