Comença la gira a Irlanda!

Bon dia, centpeuaires!

Ahir va començar la gira a Irlanda. Va començar llevant-nos a les 6 per anar cap a l'aeroport. Hi vam anar en autocar. Vam facturar, i poc després vam embarcar. El viatge va durar tres hores, però com que a Irlanda és una hora menys, és com si només haguessin estat dues hores de viatge. 

Al sortir de l’aeroport vam saludar l’ambaixador espanyol, que va venir expressament a saludar-nos. Poc després vam agafar un autocar per anar al monestir de Glenstal. 
Al cap d’una hora de trajecte vam parar per dinar, i vam poder experimentar el fred irlandès. En realitat no feia massa fred, però com que feia vent, augmentava la sensació de fred. 

Vam tornar a agafar l’autocar i vam arribar a Glenstal. Ens va rebre un monjo, i dos nois espanyols que estan estudiant allà. Ens vam instal·lat a les habitacions. El monestir està en el lloc d’un antic castell, amb moltes torres. I les habitacions són grans, i estan molt bé. Cadascú té un espai personal per posar-hi les seves coses. 
A les 6 vam baixar al seu menjador per anar a sopar. Hi havia arròs amb pollastre i salsa de curri, picava una mica però estava molt bo. 


Després de sopar vam anar a l’església, que semblava molt nova i moderna. Estava decorada amb molts colors i l’orgue també era de colors. 
Ens vam canviar a la biblioteca del monestir i a les 8 vam sortir a cantar. Les primeres tres files estaven reservades pels monjos del monestir, però tota l’església igualment estava plena. El concert va tenir dues parts: la primera va ser mitja hora de concert normal, i la segona vam ser nosaltres els qui vam seure als bancs, i vam escoltar els monjos com cantaven les Completes. Al final nosaltres vam tornar a cantar la Salve i el Virolai. 
Durant el concert no van aplaudir per no trencar l’ambient de pregària, però al final van aplaudir bastant. 

Després del concert vam tornar al monestir, i vam fer un ressopó amb tota la comunitat i alguns nens de l’internat. Va ser un dia molt cansat i molt llarg, però ens ho vam passar bé!

I com que això dels comiats no és el meu fort... Adéu!

Joan M. 

Comentaris

D'Assís ha dit…
Molt bé Joan Maria! És molt bonic que escriviu cròniques, així podem anar seguint les vostres peripècies durant la gira!! Que us vagi molt i molt bé!!!
Unknown ha dit…
Moltes gràcies per la informació J.M., bon treball i enhorabona a tots vosaltres. Us desitjo que tingueu una molt bona estada a Irlanda. Molta sort en tot i endavant!
elisabet ha dit…
Molt bé Joan Maria, ja us vàrem veure i sentir a través de la web.
Per altra banda, els de quart estan fent un molt bon paper.
Per tant, per tant, no patiu que el cor de Montserrat l'heu deixat en molt bones mans.
Aprofiteu per practicar l'anglés i apendre el que pogueu d'aquesta oportunitat.

Bona tourne.!!
Jaume Grané ha dit…
Moltes gràcies per aquestes cròniques, ens fan sentir més a prop vostre,tot i que aquesta gira la podem seguir en directe (si més no els concerts). Molta sort i molt bona gira! Una forta abraçada a tots!
Txell Solef ha dit…
Bon dia!! Us vem sentir al concert d'ahir hi va ser fantàstic. Segur que encara que cansats ahir devia ser un dia ple de coses interessants. Us seguim desde casa.
Txell
Anònim ha dit…
Hola nois!
Sembla que el primer dia de la gira va anar molt bé. Aprofiteu el dia d'avui per conèixer el país i la seva gent. I sobretot, demostreu el que sou capaços de fer amb les vostres veus. Força!

Joan Canton
Anònim ha dit…
Enhorabona pel primer concert i gaudiu molt de l'experiència! Ajudeu els qui s'estrenen en això de les gires, que segur que ja ho estan fent molt bé, i aporteu el millor de vosaltres, no només amb la música sinó com a persones. Una abraçada!
Laura
sanabro ha dit…
Vam gaudir molt amb el vostre concert d'ahir. I la gent present tambe, ens van dir que els havia agradat tant que avui hi tornarien a Limmerick.
Un plaer pels sentits, felicitats nois.
Xavier
Hola, Joan Maria i tots els que t'acompanyen en aquesta gira. Estem molt contents de que tot el viatge sortís bé. Els pares sempre estem una mica amb l'ai al cor fins que no arribeu a terra ferma. Després, us vam poder seguir en directe el concert, i fins i tot, la prova acústica. Això de cantar en un lloc on tenen la web cam connectada les 24hores, fa que us poguem veure més!
Gràcies pel relat, talment entre una cosa i l'altra és com si estiguéssim gaudint d'aquesta experiència.

El Marc us envía molts records!

Una abraçada,
Laura
Anònim ha dit…
Bon dia.
Moltes felicitats pel concert d'ahir!
Quina sort poder seguir els concerts en directe.
Passeu-ho molt bé i molta energia pel concert d'avui.
Records des de Catalunya i Tàrrega!
Anònim ha dit…
Bon dia!!!

Gaudiu molt de les experiences com aquestes.

Records des d'Arenys de Munt!

Pep ViCo
Nuria (Fenix) ha dit…
Hola nanos !!!

Felicitats per el cronista.Tot i el curt comiat,la crònica es molt acurada i ben feta.
Gaudiu de tot el que teniu al vostre abast ,del bonic Monestir i del país que us acull .
Bona Música i bons concerts.
Fins a la propera crònica.
Núria
Roger Oriol ha dit…
Hola a tots!
Moltíssimes felicitats pel concert d'ahir . Seguríssim que han quedat impresionats de les vostres veus. A disfrutar al màxim d'aquests dies! Una abraçada desde Girona i que tingueu un molt bon concert avui !
Família Oriol Duch
Anònim ha dit…
Hola! Sóc en Pau Vidal.
Segur que us ho esteu passant d'allò més bé .
Tot i que encara no em trobo gaire bé, ahir us vaig poder sentir al concert.
Molts records a tots!

A veure si demà podeu fer una altra súper crònica i així m'imagino el que m'he perdut.

Fins aviat!

Pau V.
Joan Capdevila ha dit…
Moltes gràcies per la crònica. Una vegada més esteu fent història. La primera vegada que l'Escolania visita Irlanda. Espero que a través de les vostres veus feu arribar una mica de la nostra llengua, la nostra cultura, els nostres cants i també de la nostra pàtria en aquest país. Estarem atents a les vostres cròniques. Ànims!
Asuncion Llauradó ha dit…
Hola nois, només quatre ratlles per desitjar-vos molt bon viatge. Gaudiu de tot el que feu i veieu, així nosaltres també ho podrem disfrutar, gracies a les vostres cròniques tant ben redactades.
Petonets per a TOTS!!
Miquelina ha dit…
Bon dia Escolans! Us podem seguir a través de les webcams... I això és un privilegi que la tecnologia fa possible. Escoltar-vos es com un "bocí del cel". El públic entregat als vostres cants i els pares des de Catalunya als vostres cors. Fantàstic. Felicitats i passeu-ho molt bé.
Anònim ha dit…
Com ens agrada saber que esteu bé!moltes felicitats Escolania
Unknown ha dit…
Arribo tard, però gràcies per la crònica, fill.