Cinquè dia a Polònia

Avui ha estat un dia força cansat, i ens ho hem passat molt bé. Al matí, hem començat anant a una muntanya des de la qual hem pogut observar la gran ciutat de Cracòvia. Hi havia una vista molt maca.
Després, hem anat a visitar un castell que hi ha dintre de la ciutat. Allà mateix, hi havia la Catedral on hi ha enterrats alguns reis. I hem preguntat pels reis mags, i diuen que no els han trobat. ;)
Més tard, hem anat a dinar a un restaurant molt especial que, per dintre, semblava una casa normal i corrent. Hi havia poca llum i era sota terra. Però hi havia coses originals: una peixera gran allà al mig, com un sofà-llit, ninots, nines... Hi hem dinat molt bé. El menjar és molt bo, però per mi i alguns companys, ens falla que hi ha molta verdura (ja que no ens agrada).
Hem agafat l'autocar, després de caminar un tros llarg per Cracòvia, i hem anat a unes mines de sal que es troben a Wieliczka. Ens hem pres un gelat, i tot seguit hem entrat a veure les estàtues de sal i tota la mina a unes profunditats molt considerables. La guia ens deia que, com que som joves, havíem de baixar unes escales... però eren moltes!
Hi havia moltes figures fetes amb sal, figures en què demostraven la vida dels miners, i alguns personatges importants per a la mineria. Hem arribat a una gran sala que és una església, on hem pogut gaudir d'una bona acústica i cantar-hi un parell de peces. Aquesta sala és sota terra, i cada diumenge s'hi fa Missa. Hi cap molta gent, i està tota feta de sal, inclòs làmpades, l'altar, el terra, les parets... Ho he trobat molt interessant, i m'ha recordat les mines de Cardona, on hi ha sal gemma.
Tot seguit hem tingut mitja hora per comprar-hi records. Després, hem anat a sopar a un restaurant on ja havíem anat.
I avui sí que no hem pogut anar a fer un tomb pel riu, ja que demà ens hem de despertar molt d'hora. Avui ha estat l'últim dia sencer a Polònia, i demà cap a França!
Als de 2n demà només ens quedaran tres dies pel comiat. :(

Oriol Plans

Comentaris

Unknown ha dit…
Us feu un bon tip d'anar amunt i avall, però ens fa l'efecte que us ho esteu passant molt bé. Moltes gràcies per la vostra puntual cita informativa, que ens ajuda a viure amb vosaltres les experiències i fa que el dia, aquí a la calorosa Catalunya, acabi amb un somriure refrescant.
Ens esteu acostumant massa bé amb les noves tecnologíes. Ha estat fantàstic escoltar-vos des de tant lluny.
Ara França, Au revoir!
Aleix, Núria i Eduard
Anònim ha dit…
Oriol, no ploris per aquests tres dies que et queden d'escolà!!! :)
T'ho pots mirar en positiu: fins avui has estat escolà de Montserrat durant 1458 dies , i això no t'ho treu ningú!!;)
Molts records a tots... i fins diumenge!!!
Àngel
Anònim ha dit…
Hem sentit les vostres veus, i realment no podem sentir-nos més orgullosos ni més emocionats del bé, que de ben segur, esteu fent a aquells que us escolten.Sóc una persona arrelada a les tradicions, però tot s'ha de dir, les noves tecnologies,un cop més, demostren que s'ha de continuar innovant.Continueu disfrutant i deixant un gust super dolç als que tenen el privilegi de envoltar-se amb els vostres cants. Fins Diumenge. Records per tots sense oblidar evidentment als qui despres dels pares i familiars s'estimen i cuiden als nostres fills amb tota la responsabilitat, el carinyo i la paciència del món; per ells: "profesors, educadors i responsables directes de tot el que engloba l'Escolania", el nostre més càlid afecte i agraïment. JOSEP I LÍDIA
Un petó mmmmooolllttt gran pel nostre fill Xavier!!!!!!