Tercer dia a Polònia


A quina hora ens hem llevat avui? Sabia que ho posaries.
Avui ens hem llevat ben d'hora a les 7h per agafar l'autocar i, després de 3 hores de viatge, anar a Czestochowa, que és una mena de Montserrat a Polònia.
Una monja que parlava espanyol ens ha ensenyat la basílica i el santuari de la Mare de Déu. Ens ha explicat que la Mare de Déu de Czestochowa, en comptes de ser una imatge com la de Montserrat, és una icona (és a dir, una pintura). Diuen que la podia haver pintat Sant Lluc amb la taula de la casa de la Sagrada Família. També ens ha explicat que un rei de Polònia la va nomenar Reina de Polònia, i per això va guarnida i amb corona. Després, quan ens ensenyava la sagristia, hem vist la nostra Mare de Déu, la Moreneta. I tot seguit hem anat a cantar davant de la Mare de Déu de Czestochowa amb l'església plena de gent, ja que era el moment que la destapaven. Ens ha sorprès que la gent passava a venerar-la de genolls. Ja està, no, d'això? No ho posis. :-)
Després ja hem anat a dinar a la Casa del Prior.
En acabar de dinar, hem agafat un altre cop l'autocar per tornar a Cracòvia. I, de camí, primer plovia molt i després ens ha pedregat. Quan ja s'havia calmat una mica, hem anat a Tyniec (o com es digui allò) a deixar el Vicenç que volia assajar i a comprar a la botiga. Quan ja havíem fet tot això, hem anat a Cracòvia a visitar-la una mica pel costat del riu.
Després, ja cansats d'aquest dia tan llarg, hem anat a l'hotel a dormir. Ah! Hem sopat.

Adrià Martínez

(Aquesta és la transcripció literal de la crònica dictada per l'Adrià, jeje! S d'A)

Comentaris

Anònim ha dit…
Gràcies per ses vostres cròniques que nos mantenen informats del que anau fent dia a dia i alhora nos ajuden a estar més units a tots vosaltres.
Avui volem fer arribar, un des de Ciutadella de Menorca on hi ha sa festa grossa i s’altre des de Barcelona pendent del que anau fent, sa nostra felicitació als Joans per al dia 24 i especialment al nostre fill en Joan Seguí a qui també feliciten sa padrina, es padrí, i s’avi i s’àvia, i molts altres que ja nos han telefonat.
El 25 no us oblideu de felicitar en Bernat que noltros des d’aquí ja ho feim.
“Disfrutau” molt, aprofitau a fons es viatge, feis bondat i que els vostres concerts siguin, com sempre, una meravella i una delícia.
Anònim ha dit…
Hola simpàtics!
A la foto esteu molt eixerits.
No sé si hi teniu petards, per aquí, però a Catalunya no paren de tirar-ne. Som la nit de la revetlla! I per això mateix: records des de Catalunya...
Aquest dijous, a veure si us veig al Polònia!!!
Ah, i no us oblideu de deixar el record per Cracòvia! ;)
Pels de 2n: només queden 5 dies!
Records a tots i a totes.
Fins diumenge.
Xavi Padrissa