El dia màgic de Sant Nicolau

Hola centpeuaires, avui us parlarem sobre una cosa que us pot semblar estranya. Creieu que un nen pot ser bisbe per un dia? Doncs sí, i a l'Escolania en diem Bisbetó.
Primer triem tres nens de 4t i després a aquests nens se'ls fa una espècie de campanya electoral amb un pòster i una obra de teatre. I arriba l’hora de votar el Bisbetó. Es vota el dia de Santa Cecília. Al matí fem una missa, després coca amb xocolata desfeta i després unes obres de teatre, presentem els pòsters i una petita sorpresa que no us he dit. A la campanya també es fan paperetes, les llancem totes al poliesportiu i després en recollir-les fem un concurs. Hem batut el rècord. L’any passat vam recollir 70 kg de paper i aquest any quasi el doble, uns 120kg! El dinar d'aquest dia va ser boníssim.
El diumenge 6 vam arribar amb il.lusió a l'Escolania, tothom estava ben feliç perquè celebràvem la gran festa que té més de 500 anys de tradició a l'Escolania: la festa de Sant Nicolau. En arribar vam fer assaig, a les 10:00 com cada diumenge, i després vam anar a canviar-nos per fer la conventual, va ser una missa una mica dedicada a la festa.
En acabat vam estar una estona al 4t pis amb els pares i els germans i a la una ens vam reunir els escolans per anar a fer el gran dinar del Bisbetó. El menú el va decidir el Miquel A, que va ser escollit Bisbetó el dia de Santa Cecília. El menú va ser molt típic: canelons de carn, carn arrebossada amb patates fregides i gelat de vainilla i xocolata.
Quan estàvem tips i retips amb molta il.lusió vam anar corrents a la sala Cererols, que està situada al 4t pis. Allà ens esperaven els regals de Sant Nicolau!!! Hi havia regals de tot tipus: llibres, material esportiu, etc... De tot!!!
Quan vam acabar la presentació, vam tenir una estona de recreació per provar tot el material.
Finalment s'acostava la gran actuació i ens vam posar el vestit: l'americana, la camisa, la corbata… Seguidament, i com cada any, l'actuació era al Mirador, a la sala dels Apòstols. Ens vam preparar i vam fer la concentració i apa, a actuar!!!!!
Primer vam cantar l'himne de Sant Nicolau mentre els de 4t amb processó entraven a la sala i revestien el Bisbetó, i després 3 escolans van fer una petita actuació teatral. Seguidament vam cantar la gran peça de Sant Nicolau composta per Ireneu Segarra, i que estava interpretada per nosaltres els escolans, el pianista, el director i 4 escolans solistes.

Finalment vam acabar el concert amb l'himne dels escolans que va ser espectacular.
El concert va agradar molt a la gran família de l'Escolania; per rematar-ho els escolans vam fer un segon concert, però aquest cop amb instruments.
En acabar el concert -també amb molt d'èxit- vam anar a deixar els instruments i els faristols a l'Escolania, i amb molta gana tots finalment vam tornar al mirador on ens esperava un gran àpat amb la família.
Un cop acabat el sopar ens vam acomiadar amb força petons de la família.
I vinga, que l'endemà ens esperava un gran dia!!!!!!!

David P i Biel





Comentaris

Nuria (Fenix) ha dit…
Hola nanos!!!
Una extensa i entenedora crònica de la Festa del Bisbetó !!
Un dia molt ple d'activitats,regals i manduca :)

Enhorabona al Bisbetó per el seu dia !!
Núria