Un dia ple de visites


Estimats Centpeuaires,

avui ens han preparat unes quantes visites prop de Fàtima. Primer de tot, hem agafat l'autocar i hem anat cap al Mosteiro da Batalha, que és un monestir del segle XIV. Tenia dos claustres, l'església era la més alta de Portugal i a la sala capitular hi havia l'homenatge als soldats que van morir a la Primera Guerra Mundial. En el monestir també hi havia moltes tombes de reis, i una part que no es va poder acabar (no se sap per què).

Després hem anat a visitar la platja al poble de Nazaré. Mentre arribàvem, ens han explicat que allà hi va haver l'onada més gran del món, i un surfista la va surfejar: feia 30 metres! A l'hivern hi ha unes onades que arriben fins a les cases. Hem anat a un mirador per contemplar el paisatge, i hem dinat a un restaurant típic.

Després hem marxat, i a mig camí hem deixat la guia. Hem anat a visitar les grutes de Mira de Aire. Eren molt grans. Hi havia moltes estalactites, i la més gran tenia 80.000 anys. L'any 1947 van haver-hi els primers homes que van entrar a les grutes. Abans de la visita, hem vist un vídeo per saber com es formen les grutes i l'aigua que hi havia a l'interior. A l'interior hi havia un guia que intentava parlar espanyol. Hem anat per un recorregut que hi havia, amb moltes escales, i tot el terra estava força mullat i havies d'anar alerta. En un minut podies baixar 75 metres sota terra. Hem fet moltes fotos perquè era maco, i algunes cascades que hi havia tenien nom.

Després hem tornat a l'alberg a berenar. Quan hem acabat, hem anat caminant a la Casa de les Candeles. Allà, ens han explicat la història dels tres pastors i l'aparició de la Verge. Ens ho ha explicat una monja, que era la que sabia més sobre aquest tema. Ho ha explicat molt clar. A dintre l'edifici hi havia una foto del Francisco, un dels pastors, i darrera la foto hi havia un trosset del seu rosari. També ens han explicat que el 13 de maig esperen la visita del Papa i que els farà sants. I faran un rècord dels sants més joves.

En acabar aquesta visita, ens han donat un llibret de la història i hem tornat a la residència per sopar. Després hem fet 20 minuts d'assaig, i ara anem cap al llit.

Fins demà!

Arnau i Oriol E.

Comentaris

Txell Solef ha dit…
Quines visites mes interessants i diferentes l'una de l'altre! disfruteu molt!!
Asuncion Llauradó ha dit…
Hola nois....
Vaig seguint el vostre viatge amb les noticies i fotos que poseu al Twitter i als 100 peus, gràcies a vosaltres des de aquì podem gaudir de totes les vivencies i d' alguna manera gaudir del viatge.
Moltes gràcies per la vostra feina molt ben feta i molt bon viatge de tornada.
Petonets per tots.
Asunciòn.

P.D. Els petits que s'han quedat a Montserrat ho fan super bè...
Joan Capdevila ha dit…
Cultura, natura, història, miracles de la Verge, ... tornareu de Portugal amb la "motxilla" ben carregada. Espero que ho compartiu també amb les vostres famílies. Us heu perdut uns quants dies de classes però a canvi heu aprés moltes coses que cap llibre ni cap professor les pots explicar tant bé com la vivència en primera persona. Quan torneu, això si, també haureu de recuperar alguna classe de matemàtiques, anglès, ... o d'instrument. Ànims, acabeu de passar uns bons dies per Portugal.
Nuria (Fenix) ha dit…

Hola nanos !!

Com diu la Txell,quin munt de visites i molt interessants.
Suposo que després d'un dia tant atrafegat venia de gust ,anar a descansar !!
Gracies reporters ,Arnau i Oriol!!

Bona Musica !!
Felicitats per en Pau Jorba!!!!
Feliç SANT de part del Xavi,Feli i Núria
A fruir d'aquesta formidable gira!