Producció de final de curs: assajos a Sabadell


Bon dia centpeuaires, 

Aquest any, degut a la pandèmia del coronavirus, no hem pogut fer tants concerts com es fan habitualment. Però ara que s’està acabant el curs i la situació sembla que s’està normalitzant una mica, podem fer els tres concert que teníem previstos. De fet, aquests concerts ja s’havien d’haver fet l’any passat i es van haver de suspendre.

Es tracta d’una producció que la fem amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, la Capella d’antics escolans, uns solistes i un organista que també és antic escolà (es diu Álvaro Carnicero). Tots estem dirigits pel Xavier Puig. El concert principal serà a Montserrat en el Festival Internacional d’Orgue (19 de juny), abans el farem a Perpinyà (18 de juny) i finalment al Palau de la Música (28 de juny).


Per a preparar tot això, òbviament, hem fet força assajos. Primerament ho hem assajat els escolans tot sols durant molts dies. Els solistes també s’ho han preparat molt. Fa unes setmanes va venir el director, en Xavier Puig, i vam assajar amb la Capella. Va ser el dia que vam conèixer el director: va ser amable tot i que ens va fer treballar molt. En els assajos anem cantant les peces per troços i ens els fan repetir fins que surten bé.

El dimarts dia 15, els escolans que fan de solistes i els suplents van anar a Sabadell, on assaja l’Orquestra Simfònica del Vallès. Hi van anar els solistes des de Montserrat perquè era més fàcil anar-hi nosaltres que no pas que vinguessin ells amb tots els intruments, els faristols etc.

Els solites van marxar després d’esmorzar, a les 8:30 h., cap a Sabadell. El viatge va durar uns tres quarts d’hora. El nostre director, en Llorenç, també va anar-hi. Allà hi havia tots els músics de l’orquestra i els solistes. Allí es va fer la vocalització i es va assajar a la sala gran. A mig matí vam fer una pausa de mitja hora i cap a les 2:00 h. ja dinaven a Montserrat.

L’endemà, el dijous, tots els escolans del cor vam anar a l’assaig general a Sabadell. De bon matí ens vam llevar i després d’esmorzar ens esperava un autocar que ens va portar a la seu de l’orquestra, on el dia abans ja havien anat els solistes.

Com que era l’assaig general, hi havia tothom: el director, els músics de l’orquestra, els solistes, l’organista, la Capella i nosaltres. Després de tot una matí de treball vam tornar cap a Montserra preparats per fer uns concerts que esperem que us agradin molt.

Fins aviat centpeuaires!

Marc i Ton

Comentaris

Joan Capdevila ha dit…
Enhorabona a tots els Escolans!! Ha estat un curs complicat però finalment sembla que podreu fer aquests concerts de final de curs. A veure si el curs vinent podeu tornar als escenaris amb més normalitat i menys restriccions. Moltes gràcies per la vostra crònica!