Sant Nicolau: una festa emocionant

Hola centpeuaires,

El divendres dia 6 de desembre a l'Escolania vam celebrar la festa de Sant Nicolau, patró dels Infants. Aquesta festa se celebra des de fa molts anys. És un moment molt esperat per a tots.

Aquest dia és molt especial i està molt ple de coses. Ens vam llevar al matí, a les 8, i després, vam fer la missa matinal. A aquesta poden venir als pares. És un moment únic a l'any, ja que tot ho fem els escolans, fins i tot dirigir el cor. Un cop s'ha acabat, vam pujar a esmorzar croissant amb xocolata desfeta. Estava boníssim.

Tot seguit vam anar a veure quins regals ens havia portat Sant Nicolau. Vam quedar parats de totes les coses que hi havia. Per exemple, el que més ens va agradar va ser el llibre Guinnes world record 2020, més llibres de l'autor David Walliams, jocs de taula, altres com el Funky Pollo, entre altres. A més, per Sant Nicolau ens van ensenyar la nova imatge de l'Escolania, el nou logo, i ens agrada molt. Us l'ensenyem a continuació. A vosaltres us agrada tant com als escolans?


Després de descobrir-ho tot, vam jugar una estona fins que vam fer la Salve del Bisbetó. En Jacob, l'elegit, va triar la Salve Roma. Un cop fet, es va anar a saludar el Pare Abat.

El dia de Sant Nicolau, el Bisbetó té el privilegi de triar el menú de dinar. En Jacob va escollir: de primer plat canelons de pollastre amb beixamel, de segon ous ferrats amb patates i per postres gofres amb xocolata. Va ser una tria molt bona!

Després vam fer recreació i més tard, ens vam preparar per al concert de St. Nicolau. Aquest concert és una mica especial perquè venen les famílies, antics escolans, membres de la comunitat i professors, i anem vestits amb l'americana i la corbata. A més, aquest concert està dividit en dues parts. La primera cantem tots un repertori molt específic, tradicional des de fa molts anys: la llegenda de St. Nicolau, l'himne dels escolans o l'himne al gloriós de Sant Nicolau. Durant la segona part, toca l'orquestra de l'Escolania de Montserrat.

Tot seguit vam anar a sopar amb tota l'Escolania: professors, educadors i pares i mares dels escolans. El bisbetó seia amb l'Efrem de Montellà, prefecte de l'Escolania, el vicari amb en Bernat Juliol, sotsprefecte, i el secretari, amb en Llorenç Castelló, director del cor.

Un cop acabat, tots vam anar amb les famílies cap a casa nostra. Va ser un gran dia.

Fins aviat!


Albert T. i Nil S.

Comentaris

Joan Capdevila ha dit…
Aquest any hem pogut participar d'una part de la festa del bisbetó. El nostre fill va acabar al juny del 2019 però ens va agradar molt poder pujar a la festa. Han estat uns quants anys vivint de primera mà la festa del bisbetó; és sens dubte una de les festes més boniques. Moltes gràcies als organitzadors i que per molts anys puguem tenir bisbetons tant eixerits com el Jacob! Felicitats a la família Canadell-Marcè; són poques les famílies que poden dir que han tingut 2 fills bisbetons!