Santa Cecília: L'elecció de la terna


Hola a tots i totes!

Un altre curs, a l'Escolania, es va celebrar el dia de Santa Cecília. Per si no ho sabeu, Santa Cecília és la patrona de la Música, i aquí, ho celebrem juntament amb Sant Nicolau, patró dels nens. En aquesta crònica us explicarem l'elecció de la terna, i què ens va passar abans de descobrir-la.


Durant la festa del dia 22 de novembre, a l'Escolania escollim el bisbetó entre tres escolans de quart de primària, cosa que posa més intriga en qui serà l'escollit. D'això se'n diu la Terna, que sorgeix de les votacions de tots els companys de cinquè fins a segon a mitjans de novembre. Els tres noms dels escollits, dona inici a la campanya.
A mitjans de novembre, tots sabíem que alguna cosa s'estava preparant, perquè els de segon anaven amb secretets. Uns dies després de les votacions de qui seria la terna, a la nit, no vam poder sopar al menjador perquè ens van dir que hi havia uns hostes. És per això que vam sopar al menjador del quart, on esmorzem. Per postres, ens van portar un pastís, suposadament per compensar, i allà hi havia escrit que havíem d'anar a la sala d'assaig. La cosa es posava interessant...


Allà, tots junts, de cinquè a primer, vam veure un vídeo on se'ns explicava una història, presentada pels de segon, que feia una mica de por, i on ens demanaven que anéssim a la policia perquè els hostes que estaven sopant, suposadament al menjador, havien fet mal als de quart. Quan ens vam posar en marxa, ens van barrar al pas, i en grups, ens van fer passar per un recorregut organitzat pels de segon que feia molta por: crits, ensurts... Més d'un va cridar molt. Va ser molt divertit després, en aquell moment va ser intens.

Després de l'ensurt, vam tornar al menjador i per endolcir el moment, ens vam menjar el pastís. Al fons, van començar a sortir els escuts de la terna escollida.

Els escollits van ser en Jan O., en Jacob C., i en Xavier T. Un cop descoberta, va començar la campanya. Cada curs, sisè, primer i segon d'ESO, van repartir-se cada un de la terna per tal d'iniciar la campanya electoral.


Ens esperava una setmana molt intensa, però estàvem molt contents dels escollits.

Després d'aquesta emoció, ara ens tocava esperar el veredicte final. Qui sortirà escollit Bisbetó i es proclamarà per Santa Cecília?


Alumnes de sisè

Comentaris