Primer concert del curs al Masnou

Bon dia centpeuaires,


Ens estrenem al 100peus amb la crònica de la nostra primera aventura d'aquest any al Masnou.



El divendres després de la salve regina vam agafar les maletes i vam pujar tots a l'autocar amb destinació al Masnou, a fer el concert pel desè aniversari del Cor Scandicus. Quan vam arribar, vam berenar pa amb xocolata, i vam anar a l'Ajuntament on ens esperava l'alcalde. Ens va portar a la sala de plens on també ens esperaven uns quants regidors. Ens van fer una xerrada sobre el Masnou i quan es va acabar ens van fer l'amable regal de donar-nos un punt de llibre metàl·lic amb el poble dibuixat.


Ens vam acomiadar i vam anar a visitar les grans mines d'aigua del Masnou. Allà ens van explicar que abans de l'aigua corrent hi havia miners que feien conductes. Fa anys, només les cases riques tenien aigua i les altres havien de fer servir l'aigua dels pous públics. Els miners sempre tenien una espelma a mà i si s'apagava l'espelma, volia dir que havien de retrocedir perquè se'ls acabava l'aire. Un altre mètode era portar un ocell, amb preferència que fos un canari, ja que ells detecten més de pressa quan s'acaba l'oxigen.


Després de la visita cultural vam anar a fer la prova de so (assaig del concert) a l'auditori. Quan vam acabar, vam anar a sopar a l'edifici del costat, que és deia "Espai Jove" i ens van donar una amanida russa, pollastre a l'ast amb patates i de postres ens van deixar triar entre un plàtan o un iogurt.


Vam preparar-nos per fer el concert i després d'una estona va arribar l'hora. Vam començar el concert amb el Germinans Germinabit i com no, el vam acabar amb el famós Virolai. La gent va semblar molt contenta i no vam poder evitar sortir de l'escenari amb un somriure a la cara.


Ens ha agradat molt aquesta aventura i esperem tenir-ne més com aquesta. Ens acomiadem per ara, però recordeu que d'aquí poc tindreu una altra crònica molt interessant, i no ens referim a un concert normal, sinó a un seguit d'actes a Roma.


Aviat molt més!


Josep P. i David G.



Comentaris

Joan Capdevila ha dit…
Moltes gràcies per la crònica! Fa goig saber que torneu a fer concerts arreu de Catalunya. I les visites culturals segur que us ajuden també a vosaltres a aprendre un mica més la cultura i història de la nostra terra. Una abraçada i esperant la nova crònica amb el concert 'especial' a Roma.